Wagenborger Niels Berends torent hoog boven alles uit. Links Erwin Lalkens, rechts Erik Kort.

Wagenborger Boys verliest op eigen veld, GEO verspeelt punten

Sport

ASSEN - GEO stond zaterdag in de uitwedstrijd tegen Asser Boys met 1-2 voor, maar kreeg in blessuretijd door een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter nog een penalty tegen waardoor het alsnog 2-2 werd. Wagenborger Boys verloor op eigen veld met 2-5 van SETA.

De eerst helft was van GEO-kant van een matig niveau. Veel verkeerde keuzes, verkeerde inspeelballen en een te laag tempo op een slecht veld. Beide partijen wisten in het eerste bedrijf geen open kansen te creëren, slechts een paar afstandsschoten. De ruststand 0-0 was dus een logisch gevolg.

De tweede helft was van een iets beter niveau. Het begon in de 48e minuut met een afstandsschot van Asser Boys dat door Oscar Heslinga werd gepareerd. Binnen een minuut opende GEO de score. Na een pass van Alex Safo maakte Bart van der Tuuk de 0-1. De wedstrijd golfde vanaf dat moment op en neer waarbij de grootste kansen door GEO werden gecreëerd. Zowel Bart van der Tuuk als Jurry de Boer raakten de lat.

In de 71e minuut ging het toch mis voor GEO. Een afstandsschot ging door de benen van Rolf van de Tuuk en belandde buiten bereik van Oscar Heslinga in het doel. Met nog een kwartier te gaan maakte Alex Sarfo, na een lange solo, de 1-2. Ondanks de druk van Asser Boys bleef de GEO-verdediging, onder leiding van de goed keepende Oscar Heslinga, goed georganiseerd.

Na een veldverwijzing en met een man minder stroopte Asser Boys de mouwen op en werd een tandje bijgezet. GEO bleef overeind en leek de zege binnen te hebben. Maar de toch al warrig leidende scheidsrechter gaf uit het niets Asser Boys een strafschop. De bal werd door GEO keurig uitverdedigd en een speler van Asser Boys zou hierbij geraakt zijn. Niemand had dat gezien behalve de arbiter. De strafschop werd benut en de dubieuze beslissing kostte GEO twee punten.

Komende zaterdag speelt GEO thuis in Garmerwolde en komt Tynaarlo op bezoek.

Wagenborger Boys

Wagenborger Boys speelde op eigen veld tegen SETA een ongelukkige eerste helft en een uitstekend tweede bedrijf. Als snel viel de 0-1 en na twintig minuten uit een vrije bal de 0-2. De thuisclub kon daar weinig tegenover zetten maar volkomen onverwacht viel toch de aansluitingstreffer door Erik Kort. Op dat moment had de thuisploeg de schroom van zich af moeten zetten, maar dat gebeurde niet en de bezoekers konden nog voor rust uitlopen naar 1-4.

In de rust werd er bijgepraat en vervolgens werd er door de thuisploeg wel gebikkeld en beter gevoetbald. SETA kwam een paar keer goed weg, omdat Wagenborger Boys verzuimde de trekker over te halen. De thuisploeg besefte zich te weinig dat er best een goed resultaat was te behalen tegen een tegenstander die het volledig liet afweten. Erik Kort zorgde uit een strafschop nog voor de 2-4 en Erwin Lalkens miste nog een goede kans. De jeugdige Bram Brons en Thomas Schrikkema speelden een prima wedstrijd en in de slotfase werd het nog 2-5.

Komende zaterdag wacht de steekderby in en tegen Meeden. Het duel op sportpark De Bouwte begint om 14.30 uur.