Olav Sleurink wint een kopduel van Julian Bijman. Doelman Devon Harmsma schiet te hulp.

Omlandia-Loppersum en SIOS-Holwierde blijven in evenwicht

TEN BOER - Omlandia heeft zaterdag een punt in de wacht gesleept. Het thuisduel tegen SC Loppersum eindigde in 1-1. Holwierde kwam in Sauwerd ook niet verder dan een 1-1 remise en doordat de Katmisbewoners ook de vorige competitiewedstrijd verloren, is de spanning aan de kop van 4C weer helemaal terug.

De bezoekers waren zaterdag in Ten Boer duidelijk de bovenliggende partij, maar verzuimden om al vroeg in de wedstrijd toe te slaan. Kansen voor Jacob Havinga, Joris Jurna en Olav Sleurink waren aan hen niet besteed, ook al door enkele goede reddingen van Omlandia-doelman Devon Harmsma. De gastheren kwamen zelfs tegen de verhouding in op 1-0. Dat gebeurde na een klein half uur uit een door Loppersum te gemakkelijk weggegeven corner. Bij de eerste paal werd de bal niet adequaat genoeg weggewerkt, waarvan Wouter Hoek voor Omlandia kon profiteren met de openingstreffer.

Het spelbeeld na de doelwisseling was identiek aan dat in het eerste bedrijf. Een duidelijk veldoverwicht voor SC Loppersum, terwijl Omlandia op de helft van de tegenstander de vrije man maar niet wist te vinden. Er viel voor hen slechts één kans te noteren. Dat was uit een counter, maar de Lopster goalie voorkwam een tegentreffer. Pas een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte en het was notabene verdediger Rolf Oosterhuis die de treffer voor zijn rekening moest nemen. Na een niet goed afgewerkte aanval kwam de bal bij hem terecht en hij zorgde voor de 1-1. Door de assistent-scheidsrechter werd er nog wel voor buitenspel gevlagd, maar dat werd door de arbiter van dienst niet gehonoreerd. In het resterende kwartier zag Loppersum geen kans om het duel alsnog naar zich toe te trekken. Zaterdag gaat Omlandia op bezoek bij Helpman, Loppersum ontvangt TLC.

Holwierde

In Sauwerd kwam koploper Holwierde niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het veel lager geklasseerde SIOS. Volgens Holwierde-trainer Danny Schudde was dat een uitslag die de krachtsverhoudingen van afgelopen zaterdag recht deed. Op 29 oktober van het vorig jaar won Holwierde nog met 4-1. Op een zwaar te bespelen veld zakte SIOS wat in op de eigen helft en legde het veel energie in het duel. In de eerste helft stonden ze de bezoekers maar één kans toe, maar daaruit werd wel direct gescoord. Uit een door Thijs Sonneveld op links genomen vrije bal kopte Robbie ten Hove in minuut 37 de 0-1 binnen. Intussen waren er voor de gastheren twee kansen geweest, maar Holwierde-doelman Robbin Kuipers stond succes in de weg.

Op slag van rust kwam SIOS toch nog op gelijke hoogte. Vanaf de punt zestien werd de bal door Stefan Bultena in de verre kruising gekruld

Na de doelwisseling was het spelbeeld identiek aan dat van het eerste bedrijf. Holwierde zag geen kans om het SIOS-bastion te slechten. Er was nog één kans voor de bezoekers. Na een vrije trap vanaf de linkerkant stuitte Thijs Sonneveld op de SIOS-doelman.

Komende zaterdag ontvangt Holwierde op eigen terrein Middelstum en kan geprobeerd worden om weer eens te winnen.