Phoenix is op brute kracht in de aanval. De Friezen moeten alle zeilen bijzetten om een score te voorkomen.

Phoenix dichter bij titel na 60-5 zege op RC Sneek

DELFZIJL - De rugbyers van Phoenix in Delfzijl hebben zondag de thuiswedstrijd tegen RC Sneek gewonnen. Op sportpark Tuikwerd werd met 60-5 van de nummer twee gewonnen. Daardoor is de titel weer dichterbij gekomen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Sneek de eerdere verliespartijen wilde rechtzetten. Phoenix speelde zeker niet onverdienstelijk, maar maakte veel persoonlijke fouten waardoor het niet echt op stoom kwam. Verdedigend maakt de ploeg uit Delfzijl geen fouten. Sneek deed er alles aan maar kwam er in de beginfase niet doorheen. Wel bleek al snel dat wanneer Phoenix een aantal goede aanvallen achtereen wist te spelen, Sneek kwetsbaar was voor deze druk. Gedurende de eerste helft liep Phoenix langzaam maar zeker wat uit op Sneek door tries van Lex Ronde. Sneek deed met een eigen try nog wat terug door een goede aanval af te ronden, maar daar zou het voor de gasten bij blijven.

De tweede helft begon Phoenix een tandje sneller te spelen. Goede aanvallen werden opgezet en de Havenkanters bouwden de voorsprong verder uit. Door tries van Lennart Boerma, Jesse van Oosten en Benny Brockholz werd het gat met Sneek groter en groter in het voordeel van de ploeg uit Delfzijl. De voorwaartsen en snelle mannen in de lijn werkten beter samen, waardoor de wedstrijd voor de toeschouwers meer en meer ging lijken op eenrichtingsverkeer. De goed fluitende scheidsrechter Rick Denkers besloot dan ook wijselijk om geen blessuretijd toe te voegen bij de speeltijd en Phoenix kon daarmee leven. Met de ruime 60-5 overwinning gaf Phoenix ook dit weekend weer een duidelijk signaal af naar de achtervolgers in de race om het kampioenschap.