De start van de Stadsloop van vorig jaar.
De start van de Stadsloop van vorig jaar.

25e Stadsloop Appingedam op zaterdag 24 juni

Sport

APPINGEDAM - De Stadsloop Appingedam vindt zaterdag 24 juni plaats. De loop, onderdeel van het Huis&Hypotheek Loopcircuit, wordt voor de 25e keer gehouden. 

Het bestuur heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd. Anders dan in andere jaren staat de loop nu los van het horecaweekend in Appingedam, dat een week later plaatsvindt.

Nieuw in de komende editie is ook dat het wandelonderdeel niet meer over het gebruikelijke 5 kilometer-parcours van de Stadsloop gaat, maar is uitgebreid naar een aantrekkelijke 10 kilometer-wandelronde rond Appingedam. De start van deze Kinese Fysiotherapeuten Stadsloop wandelen is om 12.00 uur.

Ook het parcours van de Albert Heijn Stadsloop peuter en kidsrun is aangepast. Zo wordt de langste afstand door de kinderen vanuit de Wijkstraat door de Kniestraat en Solwerderstraat gelopen. Dit onderdeel begint om 15.00 uur.

Een ander nieuw onderdeel voor de lopers is de NIVI 10 kilometer-bedrijvenloop. Onder de bedrijvenlopers leefde de wens om ook over twee ronden de krachten met elkaar te meten. Nu hebben bedrijven dus de keuze uit de 10 kilometer-wedstrijd of de Vitesse textielreinigers 5 kilometer-bedrijvenloop. Alle deelnemers die met de 5 kilometer meedoen starten om 18.00 in de Wijkstraat. De lopers voor de 10 kilometer starten om 19.00 uur. Daarbij zitten uiteraard ook de 10 kilometer wedstrijdlopers (nationaal en internationaal) die weer voor een mooie strijd zullen zorgen. De organisatie nodigt alle toeschouwers uit deze toppers enthousiast aan te moedigen, zodat mogelijk het parcoursrecord uit 2013 van 27 minuten en 13 seconden (Geoffrey Mutai) wordt verbroken.

Meedoen kan via voorinschrijving tot 15 juni op www.stadsloopappingedam.nl. Daarna kan op zaterdag 24 juni ook nog worden ingeschreven in de Nicolaikerk.