Deelnemers aan de Noorderrondrit op de Fiets nabij Loppersum (foto Maaike de Jong).
Deelnemers aan de Noorderrondrit op de Fiets nabij Loppersum (foto Maaike de Jong).

Ruim duizend deelnemers voor Noorderrondrit op de Fiets

Sport

LOPPERSUM - Aan de 40e editie van de Noorderrondrit op de Fiets hebben donderdag ruim 1000 fietsers deelgenomen. Vanuit Loppersum reden ze een route van 145 of 85 kilometer langs het tracé van de vermaarde schaatsklassieker.

De eerste deelnemers kwamen tegen 7.00 uur aan bij de kantine van Sportclub Loppersum. Het weer werkte mee, het was droog, nagenoeg windstil en goed fietsweer. Rond 7.30 uur gingen de eerste fanatieke fietsers van start en volgden ze de permanent bepijlde routes van de Noorderrondrit op de Fiets, die de deelnemers leidt langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen. 

De route van 145 kilometer ging van Loppersum richting Zoutkamp, de route van 85 kilometer van Loppersum naar Bedum. De fietsers die 145 kilometer aflegden, hielden in Zoutkamp halt bij restaurant-ijssalon De Boeter. Hier werden ze voorzien van soep en brood. 

Vanaf Zoutkamp ging de tocht richting Winsum. Na de laatste stempelplaats in Zuidwolde, waar de deelnemers aan de 85 kilometer werden voorzien van soep en brood bij café Moeke Vaatstra, ging de toertocht naar de finish in Loppersum. 

Onder het genot van een hapje en een drankje op het terras van Sportclub Loppersum was de stemming onder de deelnemers na afloop zeer goed. In totaal deden 1006 fietsers mee aan deze editie, waarbij 686 deelnemers 145 kilometer aflegden en 245 kozen voor de afstand van 85 kilometer. Daarnaast was er nog een recreatieve tocht van ongeveer 35 kilometer. Hieraan deden 75 deelnemers mee. 

De organiserende MFAC Loppersum toonde zich na afloop tevreden over het verloop en het aantal deelnemers. Er staan voor 2023 nog twee evenementen op het programma van de MFAC Loppersum. Op 10 juni is dat de Tamoil Semi Finale EK Zijspan en de 2e ronde van het Dutch Open Grasstrack en op 1 juli de Lopster Torenloop.