Trainer Dick Zwiers en Abel Webisa na de gewonnen partij in Enkhuizen.
Trainer Dick Zwiers en Abel Webisa na de gewonnen partij in Enkhuizen.

Weer winstpartij voor bokser Abel Webisa uit Delfzijl

Sport

ENKHUIZEN - Abel Webisa van Boksvereniging Delfzijl heeft zaterdag zijn partij in Enkhuizen gewonnen. Hij kwam uit tegen Jerry Heneweer uit Haarlem.

Trainer Dick Zwiers had zijn pupil goed voorbereid op de training in Delfzijl, waar de boksvereniging wekelijks twee keer traint in de sporthal De Ringen. Voor een uitverkochte zaal met 400 personen werd deze partij gebokst in de C-klasse tot 71 kilo. Bij winst zou Abel Webisa promoveren naar de B-klasse, de op één na hoogste klasse in Nederland. 

In de eerste ronde was het in het begin even aftasten, maar daarna werd er stevig gebokst. Zijn tegenstander bokste ietwat onorthodox, maar de Delfzijlster kon zich hier goed tegen verweren. Webisa beschikte over een betere conditie en kon zijn krachten goed verdelen over alle drie ronden.

Met zijn lange directen scoorde hij de meeste punten. De eerste ronde ging gelijk op, maar de andere twee rondes waren toch duidelijk in het voordeel van de Delfzijlster. Hij werd dan ook uitgeroepen tot winnaar en promoveert naar de B-klasse. Abel Webisa moet nu nog zes partijen winnen om te promoveren naar het hoogste niveau, de A-klasse.