De succesvolle leden van De Eemsrakkers.
De succesvolle leden van De Eemsrakkers.

Eemsrakkers met debutanten in de prijzen

Sport

HOLWIERDE - Voltigevereniging De Eemsrakkers uit Holwierde heeft zaterdag met verschillende debutanten prijzen in de wacht gesleept. Dat gebeurde tijdens wedstrijden in Vlagtwedde.

Het L-team en drie solisten van De Eemsrakkers kwamen in actie in de manege van de Woudruiters. Voor deze wedstrijd werden de ruinen Meander en Chance meegenomen. Chance debuteerde op deze wedstrijd als paard voor het L-team. 

Ook voor Kim Berends was dit haar eerste officiële wedstrijd. Samen met haar teamleden Ellen Vegter, Fleur Keizer, Jemelia Maria, Thirza van Langen en Ilona Toxopeus en onder leiding van longeur Fleur Medema toonden ze de verplichte en vrije oefeningen. De jury beloonde de prestatie met een eerste plaats. 

Jemelia Maria (klasse L), Ilona Toxopeus en Thirza van Langen (beiden klasse M) voerden de solo’s uit op Meander met als longeur Bianca Bos. Ook voor Bianca was dit haar eerste officiële wedstrijd als longeur. Alle drie de solo’s verliepen goed. Jemelia Maria eindigde op een keurige 7e plaats in een groot deelnemersveld. Thirza van Langen behaalde een nette 2e plaats en Ilona Toxopeus een 5e plaats in de klasse M.