De Damsters Nick Veentjer en Dyar Kaya (in het blauw) hebben oog voor de bal.

Omlandia wint van Noordwolde, Appingedam verliest van De Fivel

TEN BOER - Omlandia heeft zaterdag met 7-3 gewonnen van Noordwolde. Dat gebeurde in een wedstrijd die een curieus verloop kende, want na twintig minuten stond de thuisclub met 0-3 achter. DVC Appingedam verloor in de aanloop naar de nacompetitie met 3-0 van De Fivel.

Omlandia kende zaterdag op eigen veld een dramatische start tegen het al gedegradeerde Noordwolde. ,,Omlandia onwaardig”, aldus trainer Simon Schuil. Doel was om van de twaalfde plaats in de eindrangschikking af te komen en zodoende in de nacompetitie Holwierde te ontlopen. In het begin van de wedstrijd leek dat doel ver weg, want Noordwolde kreeg kans op kans. In minuut zes zette Marco Vos de bezoekers op een 0-1 voorsprong en met nog geen kwartier op de klok maakte Robert Holsvluwer er na een hoekschop koppend 0-2 van. Vijf minuten later werd ook de 0-3 aangetekend door Dannick Meima.

Wissels

,,Na een half uur moest er echt wat gebeuren”, aldus Simon Schuil na afloop. ,,Ik had wel tien spelers kunnen wisselen.” Hij liet het bij drie en Jan Oosterbeek, Remco Bolhuis en Brian Drewel werden de wei ingestuurd. De mannen leken het signaal dat met deze ingreep was gegeven, goed begrepen te hebben. Omlandia kwam terug in de wedstrijd. Met zijn eerste balcontact zorgde Jan Oosterbeek koppend voor de 1-3 en op slag van rust was het Remco Bolhuis die uit een voorzet vanaf rechts de 2-3 op het scorebord schoot. In de extra tijd van het eerste bedrijf was er een schot van Wouter Hoek dat via de binnenkant paal binnen viel voor de 3-3.

Doorgaan

Op deze manier doorgaan was het parool voor Omlandia. In minuut 46 was er een voorzet, vanaf links losgelaten door Wouter Hoek, waaruit Jan Oosterbeek de 4-3 binnen kopte. De 5-3 was het mooiste doelpunt van de middag toen Jerremy van Coevorden een knappe individuele actie afrondde met een treffer. Op het uur maakte Henk van de Wolde er vanaf de elfmeterstip 6-3 van. Het slotakkoord was voor Martin Oudman die koppend een voorzet van Wouter Hoek tot de 7-4 promoveerde.

Borger

In de tweede ronde van de nacompetitie, op 10 juni gaat, Omlandia het in Borger opnemen tegen de gelijknamige voetbalvereniging, de nummer tien van de derde klasse D. Bij winst wacht een week later de finale.

De wedstrijd tussen De Fivel en DVC Appingedam was er louter voor de statistieken. De Damsters bereiden zich voor op de nacompetitie voor promotie en De Fivel had zich al veilig gespeeld. Tot de rust bleef het 0-0, maar waren er wel kansjes voor Job Groenewold, Dyar Kaya, Chris Dijks en Jeroen van Hunnik. Na de thee trof Bas Groenewold voor DVC de doelpaal, maar was het de thuisclub die uit de omschakeling de 1-0 scoorde. DVC wist daar geen antwoord op te geven, was te gehaast en onzorgvuldig en moest nog twee tegentreffers incasseren met de uiteindelijke 3-0 als gevolg. Komende zaterdag speelt DVC Appingedam in de nacompetitie de uitwedstrijd tegen FC Assen.