De deelnemers aan het zeilkamp gaan overdag het Schildmeer op.
De deelnemers aan het zeilkamp gaan overdag het Schildmeer op.

Zomerzeilkamp voor jongens en meisjes op Schildmeer

Sport

STEENDAM - Zeilvereniging Schildmeer organiseert op 29, 30 en 31 juli een zeilkamp voor jongens en meisjes van 7 tot en met 13 jaar. Iedereen mag meedoen, ook als iemand nog nooit eerder in een zeilboot heeft gevaren.

De deelnemers zijn overdag op het water en leren hoe ze het beste een zeilboot kunt besturen en hoe het zeil versteld moet worden. ‘s Avonds worden er gezellige activiteiten en leuke spellen georganiseerd. Er wordt overnacht bij de zeilvereniging, waar dag- en nachtleiding aanwezig is om alles in goede banen te leiden. 

Dit is de tweede keer dat Zeilvereniging Schildmeer een zomerzeilkamp organiseert. ,,De combinatie van het leren zeilen door onze enthousiaste en gediplomeerde instructeurs en de gezelligheid van een zeilkamp, is een groot succes gebleken. Voor de kinderen is het een geweldig avontuur en daarnaast hebben veel kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt’’, zegt Sven Buikema, zeiltrainer en bestuurslid bij Zeilvereniging Schildmeer.

Deelnemers die enthousiast zijn geworden en nog beter willen leren zeilen, kunnen na het zeilkamp meedoen aan de zeillessen voor de jeugd op de vrijdagavond. Deze zijn in de periode van maart tot en met oktober op het Schildmeer. 

Volgens Buikema is zeilen de ideale buitensport: ,,Het zeilen is een actieve sport en je bent constant in de gezonde buitenlucht. Daarnaast geeft zeilen zelfstandigheid. Het is natuurlijk superleuk dat je zelf de touwtjes in handen hebt en dat jij de koers van je zeilboot bepaalt.’’

Meer informatie is te vinden op www.zeilverenigingschildmeer.nl. Er kan ook gemaild worden naar training@zeilverenigingschildmeer.nl of gebeld met 06-29967837.