Anne Frank is de inspiratiebron voor het oratorium 'Annelies'.
Anne Frank is de inspiratiebron voor het oratorium 'Annelies'.

Capella Oecumenica start met repetities oratorium ‘Annelies’

Algemeen

DELFZIJL - Capella Oecumenica hervat in september de repetities na een gedwongen pauze van anderhalf jaar. Het koor gaat aan de slag met ‘Annelies’, een modern oratorium over het leven en droevige lot van Anne (Annelies Marie) Frank.

Er worden onder andere teksten gezongen uit het dagboek van Anne Frank, gecomponeerd door James Withbourn. Het stuk omvat allerlei muzikale citaten. Daaronder een koraal dat Anne gekend zal hebben, een Duits kinderliedje, klezmer, een hit van Vera Lynn, orthodoxe klaagzang, fragmenten die aan musicals doen denken en verwijzingen naar de klanken van Amsterdam, met name naar de klokken van de Westertoren die Anne zo troostten. 

Eerder was het de bedoeling dit werk uit te voeren op 4 en 5 mei 2020, in het kader van 75 jaar bevrijding, maar door de toen geldende beperkende maatregelen werden de concerten afgelast. Het plan is nu om het oratorium uit te voeren in het kader van de jaarlijkse Holocaust-herdenking, op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2022. 

Capella Oecumenia repteert in de vernieuwde Kruiskerk aan de Menno van Coehoornsingel in Delfzijl. Het koor werkt in de voorbereiding en uitvoering nauw samen met vrouwenkoor Sola Gratia uit Uithuizermeeden, dat evenals Capella Oecumenica onder leiding staat van dirigent Ties Molenhuis.

Wie van zingen in een koor houdt en zin en tijd heeft om aan dit indrukwekkende muzikale project mee te doen, is van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelding kan men bellen of mailen met secretaris Petra Meindertsma: 0596612733 of p.meindertsma@home.nl.