De ondertekenaars met wethouder Jan Menninga in het midden.
De ondertekenaars met wethouder Jan Menninga in het midden.

Bouw kindcentrum Delfzijl West kan van start gaan

DELFZIJL - Niets staat de bouw van het nieuwe kindcentrum Delfzijl West meer in de weg. Vorige week woensdag zijn de overeenkomsten getekend.

Wethouder Jan Menninga (namens de gemeente Eemsdelta), de heer Holthuis (algemeen directeur Hesco Bouw) en de heer Damstra (commercieel directeur Koninklijke Damstra Installatietechniek) ondertekenden in het gemeentehuis de overeenkomsten voor de bouw.

Samen met de basisscholen Jan Ligthart, Tasveld, ’t Zigt, Sterre der Zee, de Zaaier, de Windroos en kinderopvang Kids2b is de gemeente Eemsdelta enige tijd geleden gestart met de voorbereidingen voor een nieuw kind­centrum aan de Jachtlaan in Delfzijl. Aannemer Hesco Bouw start binnenkort met de voorbereidingen. Naar verwachting wordt het nieuwe kindcentrum medio 2022 opgeleverd.

De gemeente Eemsdelta maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is in de toekomst opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.
Het kindcentrum komt te staan op de groenstrook bij De Windroos, tussen de Barklaan en de Jachtlaan. Het huidige gebouw van De Windroos blijft staan en wordt bouwkundig versterkt. Het gebouw wordt onderdeel van het nieuwe kindcentrum en is meegenomen in het ontwerp. Het uitvoeringskrediet van 10.950.000 euro voor de realisatie van het nieuwe kindcentrum Delfzijl West is nog door de toenmalige gemeente Delfzijl beschikbaar gesteld.