TEO speelt gelijk; GEO kansloos

REGIO - In de uitwedstrijd in en tegen Haren dacht TEO, toen kort na rust de 0-3 werd gemaakt, dat ze de wedstrijd in het slot hadden gegooid, maar ze gooiden zelf roet in het eten. Het werd 4-4. GEO was in Groningen kansloos tegen Groen Geel. Het werd 4-1.

De eerste helft van Haren-TEO waren de bezoekers dominant, bouwden van achteruit goed op en hadden het overgrote deel van het balbezit. Het was dan ook Emiel Kruger die, goed ingespeeld door Aart Reitsema, zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette, nog voor de rust door Jordi Doornbos verdubbeld naar de 0-2. Toen kort na de thee Jasper Schothorst voor de 0-3 had gezorgd leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar. Bij GEO kwam er volledig de klad in. Van het spel in de eerste helft was niets meer terug te zien en Haren kwam al vlot terug op 1-3. De volgende treffer van de thuisploeg kwam uit een volledig onnodig weggegeven strafschop. Een Haren speler die het strafschop gebied uit liep werd net daarbinnen onderuit gehaald. Jordi Doornbos zorgde nog wel voor de 2-4, maar de rest van het duel liet TEO het volledig afweten en moest nog twee tegentreffers incasseren.

GEO kansloos

In Groningen op bezoek bij Groen Geel bleek de thuisploeg een maatje te groot voor GEO. Het duel speelde zich vrijwel geheel af op de helft van de bezoekers en uiteindelijk werd het 4-1. ,,Gezien de verwachtingen vooraf was de 4-1 nog een voor ons acceptabele uitslag” meldde GEO-trainer Leendert Nieborg. Het was voor GEO alleen maar verdedigen met één enkele uitval waaruit Peter van der Veen rond de zeventigste minuut de eretreffer maakte.