Als het aan het Leger des Heils ligt, zit niemand deze winter in de kou.
Als het aan het Leger des Heils ligt, zit niemand deze winter in de kou.

Leger des Heils biedt warmte in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Het Leger des Heils verruimt deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers. Dat doet men ook in Delfzijl.

Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en/of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. Ook vraagt het Leger andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken om hetzelfde te doen. Zo wil de organisatie deze winter een deken van warme kamers over Nederland verspreiden. 

Het Leger des Heils vraagt aandacht voor die groep Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiezen voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Het gaat om verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen. Bij de buurthuiskamers is iedereen welkom.

In Delfzijl is de buurthuiskamer te vinden aan het Skagerrak 109A. Met ingang van 14 november kan men hier terecht op maandag van 10.00 tot 13.00 uur, op dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur, op woensdag van 10.00 tot 12.30 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur. Op woensdag kan er tussen 12.00 en 13.00 uur geluncht worden tegen betaling van een kleine vergoeding. Men dient zich hiervoor aan te melden bij de kassa van de winkel. 

,,Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken. Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen. Vanaf 1 november gaan de ruim honderd buurthuiskamers minimaal vijf dagen open. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten”, aldus kapitein Harm Slomp, bestuursvoorzitter van het Leger des Heils.

Mensen die willen weten of er een warme kamer bij hen in de buurt is, kunnen terecht op warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten en zelf een warme kamer willen aanbieden, kunnen op de website terecht.