Afbeelding

MOVV verliest bekerduel

Sport

MIDWOLDA - MOVV verloor zondagmiddag in Midwolda met 2-4 van Engelbert in een wedstrijd met twee gezichten.

Bij MOVV namen gaandeweg de krachten af. Het gegeven dat een aantal spelers zaterdag de tien kilometer van de Winschoter Run had gelopen, zal daaraan niet vreemd zijn geweest Dat was al snel te zien.

Derde klasse

In zekere zin ging het zondag om een bijzondere ontmoeting. Zowel Engelbert als MOVV kwam vorig seizoen uit in de vierde klasse C. MOVV wist in de nacompetitie promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen en Engelbert volgde een nog kortere weg. Het werd kampioen en komt komend seizoen dus ook in de derde klasse uit. Zondag stonden ze opnieuw tegenover elkaar en curieus genoeg ontmoeten ze elkaar op zondag 25 september weer in Midwolda. Dan bij de start van de competitie.

Snelle uitval

Zondag startte MOVV het duel goed en kwam in minuut veertien op een 1-0 voorsprong door een treffer van Jordi Blaauw. Die voorsprong werd tot minuut 35 vastgehouden. Via een snelle uitval over de zijkant wist Engelbert langszij te komen. MOVV zakte wat in en zeven minuten later werd het 1-2. In de rust werd door trainer Dick Scholtens gevraagd wie er nog fit genoeg was. Iedereen wilde verder, maar eenmaal op het veld bleek MOVV toch een jasje te hebben uitgedaan. Rond minuut zeventig werd het 1-3 en daarna was bij de bezoekers ook de pijp leeg. Het werd nog wel 1-4 en in de extra tijd wist Jordi Blaauw met zijn tweede doelpunt van de dag de eindstand op 2-4 te bepalen.