Afbeelding

Siddeburen wint bekerduel van ZNC

Sport

SIDDEBUREN - In Zuidbroek speelde Siddeburen de bekerwedstrijd tegen ZNC. Altijd een leuke streekderby. Het naar de vierde klasse gedegradeerde Siddeburen trok tegen derdeklasser ZNC aan het langste eind en won met 1-3.

De ploeg van de nieuwe trainer Peter Poort was nog niet op volle sterkte. Twee vaste waarden ontbraken nog. ZNC daarentegen was wel compleet. Siddeburen kwam goed uit de startblokken en had met name het eerste half uur een overwicht. Dat kwam in minuut 26 tot uitdrukking in de 0-1 door een treffer van Gialt Faber. Daarvoor waren er al goede kansen geweest voor onder anderen Ruben van der Ploeg en Julian Pot. De bezoekers maakten het zich aan het einde van de eerste helft moeilijk door afspraken niet na te komen en uit de posities te gaan lopen. 

Klutsbal

In de rust werden Jelmer de Weerd en Karsten Wierenga ingebracht. ZNC kwam nog wel verdiend op 1-1, maar daarna herstelden de Siddebuursters zich en was het Kasper Wierenga die uit een klutsbal de 1-2 scoorde. In de jacht op de gelijkmaker liet ZNC achterin ruimte en na een afgeslagen aanval wist Siddeburen daarvan te profiteren en counterend de 1-3 te scoren. Julian Pot mocht die in zijn boekje bijschrijven. 

Komende zondag ontvangt Siddeburen derdeklasser Westerwolde en heeft aan een remise genoeg om poulewinnaar te worden. Een week later start Siddeburen de competitie met een uitwedstrijd tegen BNC.