Afbeelding

Goede zege GEO; SGV stelt teleur

Sport

GARMERWOLDE - In een wat vreemde wedstrijd, met de scheidsrechter vanwege vreemde beslissingen in een hoofdrol, heeft GEO afgelopen weekend op eigen veld met 4-1 gewonnen van VAKO. SGV bracht in de uitwedstrijd teen Blauw Geel te weinig en verloor met 3-2.

Een scheidsrechter die vergat de voordeelregel toe te passen bij een loepzuiver doelpunt van GEO en een vrije bal gaf aan een VAKO-verdediger die zonder een tegenstander in de nabijheid uitgleed, maar ook een GEO-doelman Patrick van Zanten die bij het uitverdedigen in de grond trapte waardoor VAKO de 0-1 kon scoren. Dat waren enkele van de opvallende feiten. Nog voor de rust echter was het Aron van Geffen die met een schot vanaf circa 35 meter in de kruising de gelijkmaker liet aantekenen. Na de hervatting kon GEO meer druk zetten op VAKO dat met weliswaar goed voetbal geen rendement kon halen. Bart van der Tuuk miste aanvankelijk nog een prima kans, maar het was Aron van Geffen die opnieuw van grote afstand de kruising vond voor de 2-1. Kans op kans volgde. Junior Luc Braspenning zorgde voor de 3-1 en stelde Bart van der Tuuk in staat om de 4-1 te scoren.

,,Zwaar teleurstellend”, noemde SGV trainer Michel Dammer de 3-2 nederlaag tegen Blauw Geel. Lichtpuntje was het doelpunt van Stan van de Berg waarmee hij de 1-1 scoorde. In de zestien draaide hij bij zijn directe tegenstander weg en draaide de bal in de verre hoek in de binnenkant van het zijnet. Bij een 2-1 stand scoorde Jos Hoeksema vanaf de elfmeterstip en uit éen van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg kon ongehinderd de 3-2 worden ingekopt.