Afbeelding

Ontbreken van keeper breekt GEO op in Harkstede

Sport

HARKSTEDE - GEO heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Harkstede met 3-2 verloren. Het ontbreken van een echte keeper en aanvaller Bart van der Tuuk had daar alles mee te maken.

De ploeg uit Garmerwolde ontbeert sinds het einde van het vorige seizoen een keeper. Oscar Heslinga hield het voor gezien na jarenlange trouwe dienst onder de lat. Trainer Leender Nieborg heeft grote waardering voor twee wat oudere veldspelers die bereid zijn om de plek in het doel in te vullen, maar keepen is toch binnen het voetbal een apart vak dat heel andere vaardigheden vraagt dan die van een veldspeler. 

Afgelopen zaterdag stond Patrick van Zanten in het doel en uitgerekend hij was het die in minuut 4 met een verre uittrap Aron van Geffen vond die voor de 1-0 zorgde. Bastiaan Drabe en Aron van Geffen verzuimden vervolgens om goede kansen te benutten.


Op slag van rust viel de gelijkmaker en vier minuten na de hervatting viel de 2-1 uit een afstandsschot dat tussen de benen van Patrick van Zanten door in het doel verdween. Weer vijf minuten later was er een scrimmage voor het Harkstede-doel, waaruit Aron van Geffen zijn ploeg weer op gelijke hoogte bracht.

Rond het uur kon de thuisploeg weer op voorsprong komen als gevolg van een inschattingsfout van GEO’s gelegenheidskeeper. Een achterstand die GEO niet meer te boven kwam.

Zaterdag kan GEO thuis proberen zich te herstellen tegen Blauw Geel ‘15.