Afbeelding

NEC Delfzijl gelijk tegen koploper

Sport

DELFZIJL - Op het Sportpark Centrum in Delfzijl heeft NEC zaterdag de goede reeks van de laatste weken voortgezet door met 2-2 gelijk te spelen tegen Grijpskerk, de aanvoerder van de ranglijst van de derde klasse C. En er had voor de thuisploeg zelfs wat meer in gezeten. 

De thuisploeg begon goed aan het duel en kreeg mogelijkheden via Sem Switynk, Devante de Windt en Dion Zimmerman. Tegen de verhouding in en vanuit het niets viel echter na een klein half uur toch de openingstreffer aan de andere kant. Dat werd na tien minuten weer recht getrokken doordat Devante de Windt met een fraai afstandsschot voor de 1-1 zorgde. Dat was ook de stand bij de rust. 

Na ruim een uur spelen werd NEC Delfzijl-spits Sem Switynk binnen de beruchte lijnen getorpedeerd met een penalty als gevolg. Vanaf de elfmeterstip schoot Dion Zimmerman de 2-1 onberispelijk binnen en dat leek ook lang de winnende treffer te zijn. Het spel ging wat heen en weer en het duel leek af te stevenen op een zege voor de thuisploeg. Totdat er in minuut 86 een overtreding was van een NEC-verdediger die volgens de NEC’ers buiten het strafschopgebied  werd gemaakt. De arbiter van dienst dacht daar echter anders over en legde de bal op de stip. Dit cadeautje werd door Grijpskerk dankbaar uitgepakt: 2-2.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd Sem Switynk voor de tweede maal binnen de zestien onderuit gehaald. Voor Dion Zimmerman de uitgelezen kans om vanaf elf meter de drie punten voor NEC Delfzijl alsnog binnen te halen. Zijn inzet werd echter door de doelman gestopt en uit de rebound schoot Cyan Sowikromo naast.