Phoenix dringt aan en lijkt op weg naar weer een score (foto Ronald Faber).
Phoenix dringt aan en lijkt op weg naar weer een score (foto Ronald Faber).

Rugbyers Phoenix winnen ook in Nieuwegein: 15-33

Sport

NIEUWEGEIN - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag hun uitwedstrijd in Nieuwegein gewonnen. Tegen het combinatieteam van de rugbyclub uit Nieuwegein en de Pink Panthers uit Driebergen werd het 15-33.

De thuisploeg was op volle oorlogssterkte en op voorhand was duidelijk dat de Delfzijlsters een lastige wedstrijd wachtte. Het was voor Phoenix dan ook direct alle hens aan dek. Vooral met de fysiek zware voorwaartsen bleek Phoenix moeite te hebben, waar de Havenkanters juist wat meer mobiele spelers heeft. Dat laatste gaf in de eerste helft wel de doorslag. In een korte tijd was het tweemaal Lennart Boerma die te snel bleek voor de verdediging van de thuisploeg. Doordat beide conversies ook raak gekickt werden, had Phoenix na twintig minuten spelen een 0 – 14 voorsprong. Tries van Jesse van Oosten en Lex Ronde zorgden voor een grotere voorsprong van 0 – 28 wat eveneens de ruststand was.

Vlak na de rust bleek dat vooral de thuisploeg wakker was. Een goed opgezette driving maul vanuit een line-out bleek te machtig voor Phoenix en de thuisploeg kreeg hier energie van. Phoenix begon in balbezit meer fouten te maken en werd meer en meer in de verdediging gedrukt. Toch was het Phoenix dat wist te scoren. Boerma wist een veelbelovende aanval van de thuisploeg te onderbreken en het balbezit over te nemen. Op pure snelheid en kracht wist hij de laatste verdedigers van zich af te schudden en zo Phoenix op een voorsprong van 5 – 33 te zetten.

Qua scores zou het voor Phoenix hierbij blijven. De slotfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Door twee gele kaarten van Lex Ronde en Jesse van Oosten moest Phoenix lange tijd in ondertal spelen en kwam het niet verder dan verdedigen. In deze fase van de wedstrijd was het vooral good old Martin Brouwer die van grote waarde bleek te zijn. Goed verdedigend werk zorgde voor vele aanvallende fouten van de thuisploeg. De rugbyers uit Nieuwegein en Driebergen wisten nog twee tries te scoren, maar de overwinning zou voor Phoenix niet in gevaar komen. Met een 15 – 33 overwinning kon men voldaan terugkeren naar het hoge Noorden.

De ploeg van Phoenix heeft in het Paasweekend geen wedstrijd en zal op zondag 16 april de volgende wedstrijd spelen. Tegenstander op sportpark Tuikwerd is dan het combinatieteam van de Pickwick Players en de Rams uit Deventer en Apeldoorn. Wanneer Phoenix deze wedstrijd weet te winnen met drie tries verschil of meer dan is het kampioen.