Stedumer Stijn Hamstra gaat voor de bal met Jeroen van Hunnik in zijn rug.
Stedumer Stijn Hamstra gaat voor de bal met Jeroen van Hunnik in zijn rug.

Ruime zege voor DVC Appingedam tegen Stedum

Sport

APPINGEDAM - In de uitwedstrijd tegen Stedum heeft DVC Appingedam zaterdag een 0-7 overwinning behaald. Daarmee evenaarden de Damsters Poolster, dat in de eerste wedstrijd van het bekertoernooi met dezelfde cijfers van Stedum won.

Stedum moest het zaterdag stellen zonder maar liefst vijf vaste basisspelers. Puzzelen dus voor trainer Chris Feldman. Zijn collega Duurt Dijkman van DVC Appingedam miste door blessures twee basisspelers, Ronald Hund en Joost Blokzijl, maar kan beschikken over een brede selectie.

Klasseverschil

Na het eerste fluitsignaal van arbiter Wim van Klinken brachten de bezoekers het klasseverschil tussen beide ploegen al snel tot uitdrukking. In minuut twee werd een aanvankelijk door Stedum-doelman Thomas Reker gekeerde bal uit de rebound alsnog binnengeschoten door Dyar Kaya. De bezoekers lieten er geen gras over groeien en twee minuten na de openingstreffer kopte Kevin Kamminga uit een voorzet van de Windt de 0-2 binnen. Nog binnen de tien minuten was het Dyar Kaya, de sterspeler van de Damsters, die op aangeven van Jeroen van Hunnik de 0-3 op het scorebord liet zetten.
Stedum, met als centrale verdedigers Stijn Hamstra en Jasper Tillema, deed wat het kon, maar moest toch toestaan dat het na 12 minuten al 0-4 stond door een doelpunt van Jeroen van Hunnik. Even was het rustig, maar opnieuw was daar Dyar Kaya die voor de 0-5 zorgde.

Verdwaalde bal

Intussen had Stedum-goalie Reker er met een aantal goede interventies voor gezorgd dat de score niet hoger was opgelopen. Aan de andere kant had de DVC-doelman niet meer te doen dan zo nu en dan een verdwaalde bal op te rapen. Stedum, met afwisselend een eenzame spits, was niet in zijn buurt gekomen. Rond het half uur werd het halve dozijn rond gemaakt door een intikker van Devante de Windt: 0-6.
In het tweede bedrijf werden door beide trainers alle wisselspelers ingezet. DVC bracht direct na de doelwisseling drie nieuwe veldspelers in, terwijl reservekeeper Milan Mud ook een helft mee mocht doen. Na een tien minuten stuurde DVC-trainer Dijkman nogmaals twee wisselspelers de wei in. Zijn collega Feldman hield het bij één wissel direct bij de hervatting en de resterende twee voor de laatste twintig minuten.
Het tweede bedrijf gaf tegen de verwachting in een ander beeld te zien dan het eerste. Stedum was meer op de helft van de tegenstander en kreeg zelfs was kleine mogelijkheden, die naast het doel werden gekopt. De stootkracht van de gasten was afgenomen. Er was een strafschop nodig voor de zevende treffer. Doelman Thomas Reker bracht in het doelgebied de ingevallen Marco van der Duin ten val en vanaf elf meter zorgde Edy Silva Lima voor de 0-7.

Gelijkspel voldoende

DVC gaat komende zaterdag op bezoek bij Poolster, waar het aan een remise voldoende heeft om poulewinnaar te worden en daarmee dus de eerste knock-outronde van het bekertoernooi te bereiken. Beide ploegen hebben zes punten uit twee duels, maar het doelsaldo van de Damsters is één beter dan dat van de Spieksters.