Afbeelding

Siddeburen en MOVV boeken opnieuw grote zege

Sport

REGIO - Siddeburen won op eigen veld met 8-0 van Woltersum en MOVV, op bezoek bij THOS, keerde ook met een 0-8 zege op zak huiswaarts. In beide gevallen leek het meer op een verlengde training in het afwerken op doel dan op een echte wedstrijd.

Siddeburen verdeelde de acht treffers keurig over twee helften en gunde elkaar de doelpunten. Julian Pot scoorde twee keer en de andere zes doelpunten kwamen op naam van achtereenvolgens Jelmer de Weerd, Bert Koers, Gialt Faber, Max Bulthuis, Stan Roelfsema en Duncan Leggelo. Vooral de tweede helft liepen er twintig spelers op één helft: die van Woltersum. Ondanks de ruime zege was Siddeburen-trainer Bert Brugge niet helemaal tevreden. ,,Ze hadden scherper moeten blijven, want een groot aantal opgelegde kansen werd gemist”. Zondag gaat Siddeburen op bezoek bij Groen Geel.

MOVV

MOVV-trainer Dick Scholtens verdenkt THOS, met welke ploeg MOVV ook in de competitie zit, er stiekem van dat ze MOVV een rad voor de ogen wilden draaien om voor de competitie onderschatting af te dwingen. ,,Zeven van mijn spelers hadden zaterdag nog de tien kilometer van de Winschoter Run gelopen en toch waren ze zondag heer en meester.” Davey Ottema (2x), Jordi Blaauw (2x), Joël Puister, Rowan de Zwart, Sven Jansen en Dynand Imminga waren de doelpuntenmakers. Zondag krijgt MOVV in Oude Pekela in derdeklasser Noordster een echte tegenstander.