Afbeelding

SGV klopt Wildervank

Sport

SCHILDWOLDE - SGV is er zaterdag in geslaagd om als vijfdeklasser de vierdeklasser Wildervank met een 3-2 nederlaag naar huis te sturen.

In minuut vijf viel de openingstreffer. In de zestien van Wildervank werd goed druk gezet en kwam Sander Dijkstra in balbezit, die inleverde bij Stan van der Berg om voor de 1-0 te zorgen. SGV bleef gevaarlijk. Jos Hoeksema zorgde aan de linkerkant voor de opbouw en bezorgde de bal bij Jort Blokker die, één op één voor de keeper, door de goalie onderuit werd gehaald. Vanaf elf meter schoot Jos Hoeksema de 2-0 in het nylon.

Arbiter vindt het te warm

In de rust vond de arbiter van dienst het te warm en stelde de ploegen voor een keuze. Stoppen of de tweede helft beperken tot een half uur. Men koos voor het laatste. In dat half uur kwam Jos Hoeksema twee keer alleen voor de keeper, maar boekte geen resultaat. Aan de andere kant was het de spits van Wildervank die goed twee SGV’ers uitspeelde en met een stiftbal over doelman Jager een mooie treffer in de boeken bracht.

De derde treffer van SGV was een bijzondere. Stan van der Berg veroverde de bal op het middenveld, passeerde vijf tegenstanders alsof ze er niet stonden en legde breed op Sander Dijkstra, die de onderkant van de doellat trof. Via de doellijn stuiterde de bal het veld weer in, waar Jos Hoeksema in een overbevolkt doelgebied toch kans zag om duikend de 3-1 binnen te koppen. In de eindfase maakte Wildervank er nog 3-2 van. Zaterdag ontvangt SGV Harkstede.