Jaimy de Haan (Meedhuizen) wordt op de huid gezeten door Jesse Smit (foto: Aleksandra Bonthuis).
Jaimy de Haan (Meedhuizen) wordt op de huid gezeten door Jesse Smit (foto: Aleksandra Bonthuis).

Poolster krijgt Meedhuizen pas in de slotfase op de knieën

Sport

MEEDHUIZEN - In Meedhuizen legden de gelijknamige vijfdeklasser en vierdeklasser Poolster zaterdagmiddag ondanks de bloedhitte een leuke pot voetbal op de grasmat met kansen voor beide ploegen. Pas in minuut 82 kwamen de Spieksters op een 0-1 voorsprong, die tot einde wedstrijd bleef staan.

Poolster had het vooral het eerste kwartier lastig met Meedhuizen. Randy Bonthuis had de gastheren op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet werd goed gestopt door Poolsters-doelman Ronan Herder.
Het balletje ging bij vlagen goed rond bij de groenhemden, maar door verkeerde keuzes kon Poolster er ook uitkomen. Een hard schot van Marco Dijkstra belandde op de doellat en even later trof een inzet van Tom Dijkman hetzelfde lot.

Drinkpauze

Na de drinkpauze, halverwege het eerste bedrijf, ging Meedhuizen op zoek naar de openingstreffer. Een crossbal kwam op het hoofd van Randy Bonthuis terecht en hij legde de bal vervolgens voor de voeten van de razendsnel opgekomen Junior Cissé, maar zijn inzet had niet de kracht voor een treffer. Poolster wist in tien minuten tijd zeven corners af te dwingen, maar in deze fase was het voor onder anderen Kevin Bijlsma en Jesse Smit net niet. Het bleef zodoende bij 0-0, maar saai was het allerminst.

Spannend

Na de doelwisseling was het voor de neutrale kijkers een spannend schouwspel. Meedhuizen en Poolster waren aan elkaar gewaagd en het was dan ook niet te zeggen wie er aan het langste eind zou trekken. De bezoekers waren in die fase opnieuw dichtbij een treffer, maar voor de derde keer die middag stond aluminium succes in de weg. Meedhuizen liet het balletje goed rondgaan, maar echt gevaar kon het niet stichten. Twee afstandsschoten werden een prooi voor de Spiekster goalie Ronan Herder.
Poolster claimde op enig moment nog een strafschop, maar de arbiter van dienst, Tonny Mulder, ging daar niet in mee.
In minuut 82 ging het mis voor de thuisploeg. Balverlies aan de rechterkant bracht Poolster in een overtalsituatie en Jesse Smit knalde vervolgens de 0-1 tegen de touwen. Rafael Leirissa zou direct wat terug kunnen doen, maar zijn loeiharde pegel stuitte op doelman Herder.

Complimenten

Meedhuizen moest genoegen nemen met de complimenten voor het vertoonde spel en Poolster nam de drie punten mee naar huis.
Poolster-trainer Jeroen de Groot na afloop: ,,Meedhuizen was een goede en fijne tegenstander en we hebben er samen een leuke wedstrijd van gemaakt.”

Meedhuizen gaat zaterdag voor de derde wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi op bezoek bij Stedum. Een ploeg die ze in de competitie ook tegen zullen komen. Na twee nederlagen zou Meedhuizen het bekertoernooi wellicht kunnen afsluiten met een driepunter. In Spijk gaat Poolster met DVC Appingedam uitmaken wie poulewinnaar wordt. De groepswinnaar meldt zich vervolgens in de eerste knock-outronde van het bekertoernooi. Poolster moet daarvoor winnen want hoewel beide ploegen evenveel punten hebben, hebben de Damsters qua doelsaldo 1 treffer meer.