Ruben Meier in actie namens Omlandia tussen de Damsters Kevin Kamminga en Jort Tiesma.
Ruben Meier in actie namens Omlandia tussen de Damsters Kevin Kamminga en Jort Tiesma.

NEC Delfzijl langs Corenos, DVC Appingedam langs Omlandia

Sport

APPINGEDAM - Omlandia is zaterdag in Appingedam weggespeeld, maar de thuisclub verzuimde om echt een hoge uitslag neer te zetten. Het werd 2-1. Voor Omlandia waren de druiven extra zuur want twee vaste waarden raakten voor langere tijd uitgeschakeld. NEC Delfzijl heeft de stijgende lijn te pakken, maar krijgt nog geen voldoende.

Op het Burgemeester Welleman Sportpark in Appingedam overheerste de thuisploeg, maar werd verzuimd dat in meer dan een nipte zege uit te drukken. Nadat Diyar Kaya in de aanvangsfase een mooie kans had gemist, kreeg DVC na tien minuten een strafschop vanwege een handsbal van Omlandiaan Ruben Meier. Vanaf de elfmeterstip schoot Jeroen van Hunnik de 1-0 beheerst binnen. 

De thuisploeg bleef dominant en vrijwel continu op de helft van Omlandia, dat slechts één keer een schot op het doel van DVC-keeper Olaf Kiewiet kon loslaten. Aan de andere kant waren er meer mogelijkheden, waaronder een mooie kans voor Diyar Kaya die door doelman Devon Harmsma vakkundig werd gepareerd. 

Na een half uur moest er door Omlandia-trainer Martijn Smit al worden gewisseld. Milan Wieringa moest met een knieblessure uitvallen en dat lijkt een nogal fikse blessure te zijn. De knie werd ingepakt in een brace en onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is. Niet veel later moest bij de bezoekers ook Jeremy van Coevorden afhaken met, naar het lijkt, afgescheurde enkelbanden. Ook hij lijkt dus langdurig uitgeschakeld te zijn.

Op slag van rust verdubbelde DVC de voorsprong. Na een prachtige aanval over veel schijven werd een schot van Joost Blokzijl nog gekeerd door Devon Harmsma, maar in de rebound was er Diyar Kaya voor de 2-0. 


Na de wisseling van speelhelft was de thuisploeg aanvankelijk wat lichtzinnig, vooral in defensief opzicht. Dat stelde Omlandia spits Remco Bolhuis in de gelegenheid om de 2-1 binnen te koppen. Daarna pakte de ploeg van trainer Duurt Dijkman de draad weer op, kreeg legio kansen, maar wist die niet te benutten. De Omlandia-doelman was daar met goede reddingen mede debet aan.

NEC Delfzijl

In de thuiswedstrijd tegen Corenos had NEC Delfzijl een duidelijk overwicht, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Aan de bal ging het nog te moeizaam en Corenos probeerde het met lange ballen op de eenzame spitsen en NEC had moeite om dit te pareren. De openingstreffer liet op zich wachten tot het einde van het eerste bedrijf. Een overtreding binnen de zestien op Sem Switynk leverde een strafschop op, die Sem zelf benutte. 

Met nog een kleine twintig minuten te gaan scoorde Corenos vanuit het niets de 1-1 en het leek op een remise af te stevenen. In de slotminuut werd een treffer van Jeanclair Torbed wegens buitenspel afgekeurd, maar de scheidsrechter greep terug op een voorafgaande overtreding van Corenos. Uit de vrije trap schoot Wilbert Ambeck de bevrijdende 2-1 binnen.

Komende zaterdag gaat NEC Delfzijl op bezoek bij Rood Zwart Baflo en zal geprobeerd worden de goede lijn door te trekken.