Landgoed Ekenstein vormt het decor van de vijftiende Huis & Hypotheek Ekensteinloop.
Landgoed Ekenstein vormt het decor van de vijftiende Huis & Hypotheek Ekensteinloop.

Ommelander Loopcircuit sluit af met Ekensteinloop

Sport

APPINGEDAM - Het Ommelander Loopcircuit eindigt zaterdag 21 oktober traditiegetrouw met de Huis & Hypotheek-loop op landgoed Ekenstein in Appingedam. Het is de vijftiende editie van de Ekensteinloop .

Na lopen in Stedum, Middelstum, Loppersum, Ten Boer en Uithuizermeeden is het de zesde loop van het circuit. De inschrijving is in ’t Schathoes van 12.30 tot 13.30 uur. Hier is na afloop ook de prijsuitreiking. Op Ekenstein zullen tevens de attenties worden uitgereikt aan de deelnemers die dit jaar aan minimaal vier lopen van het circuit hebben deelgenomen. Ook worden de eindklassementen bekendgemaakt.

De wedstrijdlopers lopen twee ronden van vijf kilometer en de recreatieve lopers kunnen kiezen uit één of twee keer een ronde van vijf kilometer. De start is om 14.00 uur op de weg tussen ‘t Schathoes en het Damsterdiep. De deelnemers gaan vanaf hier richting Eekwerderdraai. Na twee keer een rechtse bocht wordt het landgoed Ekenstein opgelopen en gaat de route voorbij de borg, via de vermaarde bult en de vijver naar de dierenweide. Hier wordt via het bospad naar de vijver van Vaargroep Ekenstein gelopen. Nadat de atleten ‘t Schathoes hebben gepasseerd, bereiken ze het keerpunt vlak voor de brug richting Appingedam. Dan gaat het terug naar de finish.

De Huis & Hypotheek Ekensteinloop is de allerlaatste loop die door de Stichting Ommelander Loopcircuit georganiseerd wordt. Na ruim twintig jaar stopt de stichting met haar activiteiten. In de afgelopen jaren trok iedere loop gemiddeld zo’n 175 deelnemers en zijn er in totaal 21.000 inschrijvingen geweest.