Afbeelding

Succesvolle tafeltennisclinic DTTC ‘78 in Appingedam

Sport

APPINGEDAM - Tafeltennisvereniging DTTC ‘78 uit Appingedam heeft begin vorige week succesvolle clinics gegeven aan kinderen van de basisschool. 

Onder motto ‘DTTC ‘78 on tour’ werden met een middelgrote vrachtwagen tafeltennisattributen overgebracht naar de sportzaal van kindcentrum Olingertil in Appingedam. In totaal 6 tafeltennistafels, 4 mini-tafels, afscheidingen, spelmaterialen, 342 tafeltennisballen en 71 tafeltennisbatjes werden uitgeladen. Daarmee werd een spelletjescircuit opgebouwd, bestaan uit tien onderdelen. De namen spreken tot de verbeelding: squashtafeltennis, paraplumikken, slingerbaan, buistafeltennis en ‘tegen de trainer’.

De clinic werd gegeven aan kinderen van scholen De Citer en Jan Ligthart. Met ondersteuning van de vakleerkracht bewegingsonderwijs namen in totaal ruim 300 kinderen deel. Zij hebben niet alleen kennisgemaakt met tafeltennis, maar ook allerlei andere vaardigheden gebruikt. Doordat met drietallen gewerkt werd, was bijvoorbeeld een goede samenwerking nodig. De reacties van iedereen waren zeer enthousiast.