Een speler van Phoenix probeert te ontsnappen.
Een speler van Phoenix probeert te ontsnappen.

Rugbyers Phoenix boeken zwaarbevochten zege tegen Wageningen

Sport

DELFZIJL - Rugbyclub Phoenix uit Delfzijl heeft zondag de wedstrijd tegen RC Wageningen gewonnen. Op eigen veld werd het een zwaarbevochten 24-18 zege.

De gasten uit Wageningen namen de leiding door twee penalties door de palen te kicken: 0-6. Phoenix zat in deze fase niet goed in de wedstrijd en moest na twintig minuten al verder met 14 spelers, omdat een Delfzijlster twee keer geel pakte.

Met een speler minder wist Phoenix toch wat terug te doen. De fullback van de thuisploeg ving een kick en wist met een dropkick van ruim 40 meter raak te schieten: 3-6. Dit gaf de thuisploeg nieuwe energie. Fly-half Christiaan Buist wist met een sterke loopactie Phoenix tot op enkele meters van de try lijn te brengen, waarna het voor Stan Doornbos een koud kunstje was om de eerste try van de middag te scoren. Met deze 8-6 voorsprong werd de rust bereikt.

In de tweede helft moest Phoenix beginnen met nog een man minder, omdat vlak voor rust een speler van de gastheren met een gele kaart 10 minuten naar het strafbankje was verwezen. Wonder boven wonder had dit geen slechte uitwerking op het spel. Er werden minder fouten gemaakt en het waren de gasten die hun toevlucht zochten tot overtredingen. Dit resulteerde in een penalty kick en een try van Stan Doornbos, waardoor Phoenix kon uitlopen. 

Wageningen zette hierna aan, maar Phoenix wist scores van de tegenpartij te voorkomen om vervolgens zelf druk te zetten. Wageningen werd verder en verder teruggedrongen en probeerde zich met kicks lucht te verschaffen. Een van die kicks werd door de full- back van Phoenix goed opgevangen en met een lange pass wist hij de snelle mannen in de lijn te bereiken. Het veld lag open en de voorsprong werd vergroot naar 21-6. 

Wageningen deed in slotfase nog wat terug door twee tries te scoren. Doordat Phoenix raak schoot uit een penalty kick werd het uiteindelijk 24-18.

Phoenix klimt door dit resultaat naar de tweede plaats. Koploper met een ruime voorsprong is Dwingeloo, dat komende zondag  naar sportpark Tuikwerd komt.