Matthijs Hensens voor Siddeburen met in zijn rug Sven Jansen en Kevin Wiegman van MOVV.
Matthijs Hensens voor Siddeburen met in zijn rug Sven Jansen en Kevin Wiegman van MOVV.

Siddeburen wint topper in vierde klasse C van MOVV: 6-4

Sport

SIDDEBUREN - Voor de veelal onder paraplu’s verscholen toeschouwers was er in Siddeburen zondagmiddag voldoende te beleven. Een enerverende pot voetbal op een glad veld en tien doelpunten. De thuisploeg trok uiteindelijk met 6-4 aan het langste eind, MOVV liep voortdurend achter de feiten aan, moest het veertig minuten met tien man doen, maar in de slotfase werd het toch weer even spannend.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachte van de op 59-jarige leeftijd overleden Klaas Puister die veel voor de vv Siddeburen heeft betekend. De thuisclub droeg daarom ook rouwbanden. 

Bovenop

MOVV-trainer Dick Scholtens had zijn mannen op het hart gedrukt om er vanaf het begin bovenop te zitten, maar toch waren ze niet op tijd bij de les. Na een minuut spelen moesten ze al een tegentreffer incasseren. Op aangeven van Ramon Moesker was het Julian Pot die met een mooie boogbal zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. 

MOVV kwam daarna beter in de wedstrijd , maar te slap verdedigen van de rechtsback was in minuut 35 de inleiding voor de 2-0. Na goed doorkoppen van Ramon Moesker was het Matthijs Hensen die de bal diagonaal in de bovenhoek schoot. 

Nog voor de rust was er de aansluitingstreffer voor de bezoekers. Een schot van Joël Puister werd door doelman Hartman gekeerd, maar Jordi Blaauw profiteerde van de rebound voor de 2-1. 

Rode kaart

Vijf minuten na de doelwisseling was het MOVV’er Kevin Wiegman die in de ogen van de arbiter een te zware overtreding beging en daarvoor de rode kaart kreeg en dus kon vertrekken, terwijl MOVV van mening was dat hij toch echt de bal speelde. MOVV met tien man ging noodgedwongen achterin één op één spelen met alle risico’s van dien. Dat betekende twee achtereenvolgende doelpunten voor Siddeburen. In minuut 55 was het Julian Pot die de 3-1 in de boeken bracht en tien minuten later was het Julian Pot die die met een pass Matthijs Hensen bediende voor de 4-1. 

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar bij MOVV dachten ze daar een slag anders over. De gevaarlijke spits Jordi Blaauw scoorde als vanuit het niets de 4-2. Onder het motto pompen of verzuipen bracht MOVV de ballen hoog voor de pot en daaruit scoorde de na de rust ingebrachte Patrick Bult de aansluitingstreffer. Maar gelukkig voor Siddeburen werd vijf minuten later de marge weer vergroot tot twee toen Julian Pot op een voorzet van Max Bulthuis de 5-3 in de touwen schoot. Zijn derde treffer van de middag. 

Hoge ballen

De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen en bleven hoge ballen voor het doel van de gastheren pompen waaruit Patrick Bult de 5-4 scoorde en daarmee de spanning opnieuw terug bracht. In de extra tijd was er de bevrijdende treffer voor Siddeburen, gescoord door Matthijs Hemmen die daarmee ook zijn derde van de middag liet aantekenen.

Siddeburen ontvangt donderdag vv Eext, MOVV krijgt zondag Heiligerlee op bezoek.