Laurens van der Kamp is namens GEO in duel met een tegenstander.
Laurens van der Kamp is namens GEO in duel met een tegenstander.

Tweede seizoenszege van GEO, SGV declasseert Ezinge (1-9)

Sport

GARMERWOLDE - GEO heeft zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer op eigen veld gewonnen. Het werd 1-0 tegen Asser Boys en daarmee ontdeed de thuisploeg zich van de rode lantaarn in de vijfde klasse E. Waarom SGV dit seizoen nog geen punt heeft laten liggen ervoer Ezinge zaterdag op eigen veld. Het werd 1-9.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Garmerwolde werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Wim den Enting, oud-leider en verzorger.

Ander GEO

In vergelijking met vorige week stond er duidelijk een ander GEO in het veld. Misschien had dit te maken met het gevoerde groepsgesprek of de terugkeer van enkele belangrijke spelers, waaronder aanvoerder Tim van de Belt en Rolf van der Tuuk. GEO begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Verdedigend stond het als een huis. De grootste kans van de eerste helft was voor Alex Sarfo. Hij kwam oog in oog te staan met de keeper van Asser Boys, maar wist deze grote kans niet te benutten. GEO-doelman Remco Been hoefde maar één keer echt in actie te komen. Een afstandsschot kon hij makkelijk over het doel tikken. Op slag van rust wist de keeper van Asser Boys redding te brengen op een schot van Robert Bleeker.

Wind in de rug

De tweede helft, met de wind in de rug, leverde voor GEO meerder goede kansen en mogelijkheden op. Daar waar Alex Sarfo in de eerste helft niet wist te scoren uit een één op één situatie, lukte het Nik de Bode ook niet toen hij in minuut 57 in dezelfde situatie terecht kwam. In beide gevallen wist de keeper te redden. In minuut 66 lukte het Jurry de Boer eindelijk wel de keeper te passeren. Uit een voorzet van Bart van de Tuuk wist hij de bal achter de keeper te plaatsen voor de 1-0. En die voorsprong wist GEO vast te houden. Na een aanslag op de benen van Jurry de Boer mocht een tegenstander met een rode kaart op zak inrukken. GEO-trainer Leendert Nieborg prees zijn ploeg voor de als collectief geleverde prestatie.

Komende zaterdag moet GEO op bezoek bij Glimmen, de nummer drie van de ranglijst.

SGV

Dat Ezinge het SGV, de onbedreigde koploper in de vijfde klasse D, zaterdag moeilijk zou maken, had niemand verwacht en dat gebeurde dan ook niet. De voorlaatste op de ranglijst werd keihard onderuit gehaald door de lijstaanvoerder die nog geen enkel punt heeft laten liggen. Tot de rust wist de thuisploeg de schade nog te beperken, maar daarna was het hek van de dam. Precies 43 seconden nadat hij na de rust binnen de lijnen was gekomen, zorgde Jos Hoeksema voor de 0-3. Met de wind in de rug liepen de gasten uit naar 0-7, waarna Ezinge de eretreffer scoorde. Daarna vielen er nog twee treffers voor de bezoekers. Verdedigende middenvelder Jelte Bos nam drie van de SGV-treffers, dus een hattrick voor zijn rekening. In tien wedstrijden heeft hij elf keer gescoord en dat is wel bijzonder voor een speler op zijn positie.

Komende zaterdag krijgt SGV bezoek van Eenrum, dat in de 5e klasse D een positie in de middenmoot inneemt.