De hockeyers van MO16-1, die ongeslagen en met overmacht kampioen werden.
De hockeyers van MO16-1, die ongeslagen en met overmacht kampioen werden.

Hockeyteams Eemsmond zaalkampioen

Sport

EEMSDELTA - Na hockeyteam MO12-1 zijn ook de teams MO14-1 en MO16-1 van Hockeyclub Eemsmond zaalkampioen geworden. De jeugdige mixteams van jongens en meisjes uit Eemsdelta wisten grote clubs uit onder andere Haren en Groningen te verslaan. 

Na een goede reeks veldwedstijden en het kampioenschap in de 2e klasse had MO14 het wel even lastig in het begin van zaalcompetitie. Er werd namelijk tijdens de eerste speelronde één keer gelijk gespeeld en ook één keer verloren. Met gerichte trainingen en wijziging van de tactiek werden de spelers een stuk sterker in de zaal. Maar door het eerdere puntenverlies werd pas in de laatste wedstrijd beslist wie er kampioen zou worden. In een rechtstreek duel met naaste titelconcurrent Hockeyclub Groningen uit Haren wist Eemsmond het kampioenschap binnen te slepen. 

Het MO16 team werd ongeslagen zaalkampioen in de 4e klasse geworden. Er werden twaalf wedstrijden tegen zes tegenstanders gespeeld. Met een puntenaantal van 36 en een doelsaldo van +72 stak het team met kop en schouders boven de rest uit. 

Het zaalseizoen is nu voorbij. Eemsmond gaat zich nu voorbereiden op het veldseizoen. De teams starten begin maart met de veldwedstrijden. Op deze ondergrond wacht een nieuwe uitdaging voor het team van MO14, dat nu uitkomt in de 1e klasse. MO16 speelt in de 3e klasse. De eerste thuiswedstrijden zijn op zaterdag 2 maart op Sportpark Tuikwerd aan het Zwet in Delfzijl. 

Hockeyteam MO 12-1 legde in de laatste competitiewedstrijd beslag op de titel.