Robert Kok, Sem Swytink, Raoul van der Ploeg, Johan Dijkman en Cameron Waaijenberg.
Robert Kok, Sem Swytink, Raoul van der Ploeg, Johan Dijkman en Cameron Waaijenberg.

NEC Delfzijl geeft Poolster pak slaag; Holwierde wint van ZEC

Sport

SPIJK - Poolster heeft zaterdag nagelaten de derde periodetitel in de wacht te slepen. Op eigen veld liep het tegen NEC Delfzijl tegen een onthutsend 0-5 pak slaag aan waardoor de Spieksters in de eindstand bovendien door de ploeg van Roy Kamps overvleugeld werden. Holwierde won op eigen veld van ZEC. 

Poolster heeft op de slotdag van de competitie nog een kans om de nacompetitie te bereiken; het zal dan moeten afrekenen met het in degradatienood verkerend De Fivel. Iets waarop iedereen aan de kant van Poolster rekent, afgaande op de laconieke geluiden langs de lijn.

Poolster moest het zaterdag stellen zonder trainer Jeroen de Groot, die van een weekendje-weg in Berlijn genoot. De honneurs werden waargenomen door teamleider Sander Dijkman en assistent-trainer André van Gennip. NEC Delfzijl speelt ook nog ook nog voor nacompetitie, maar dan op basis van een zo hoog mogelijke klassering in de eindstand. De gasten leken vanaf minuut één meer doordrongen van het belang van de Eemsdelta-derby dan de thuisploeg. Al in de eerste tien minuten deelde NEC twee waarschuwingen uit middels Eduardo Gallego Moreno en de volledig vrijstaande captain Sem Switynk, die hun kansen niet wisten te verzilveren. Ondanks een groot overwicht wist NEC pas in de veertigste minuut op voorsprong te komen door een doelpunt van de sterke Jurelly Torbed. Nog vóór het rustsignaal verdubbelde Sem Switynk de marge en de strijd was toen vroegtijdig gestreden.

Na de hervatting nam Poolster aanvankelijk wat meer initiatief, maar dit lag meer aan het feit dat NEC in die fase wat gas terugnam en achterover leunde. De eerste de beste keer dat de gasten het offensief zochten, stond het meteen 0-3 middels Gallego Moreno die de bal in één keer uit de lucht nam en formidabel binnenschoot.

Langs de lijn keek men inmiddels vooruit naar de strijd met De Fivel van komende zaterdag. De vele toeschouwers zagen en passant nog twee doelpunten van de gastheren. Eerst was het Jorrit van Assen die trefzeker was waarna Torbed de eindstand op 0-5 bepaalde.

Holwierde won op eigen veld met 2-1 van ZEC dat aantrad zonder trainer Wilhem van der Wiel. Er was een conflict geweest, maar over de gevolgen werd door de ZEC staf niet gerept. Al vroeg in de wedstrijd kwam Holwierde op voorsprong. Uit een door Robbie ten Hove afgeleverde voorzet scoorde Koen Tuil de 1-0. Na twintig minuten spelen was er Gijs Geurtsen die een prima pass afleverde op Tim Visscher die op zijn beurt raak schoot voor de 2-0. En er waren meer kansen voor de thuisploeg, met name voor Peter Bouwsema en Tim Visscher.. Robbie ten Hove schoot van dichtbij nog een keer op de lat. Na de wisseling van speelhelft was het van de kant van Holwierde een slappe bedoening en kon Sjaak Wieringa voor ZEC nog de aansluitingstreffer scoren. Een ZEC’er liep een zodanige knieblessure op dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest.


Holwierde sluit het seizoen komende zaterdag af met een uitwedstrijd bij NEC Delfzijl. Daar staat niets meer op het spel want Holwierde staat stevig in de middenmoot en is ook niet in beeld voor de periode.