Chris Dijks namens DVC in duel met Aijolt Douma. Rechts Brend Hansen.
Chris Dijks namens DVC in duel met Aijolt Douma. Rechts Brend Hansen.

Titelrace voor Appingedam na 2-2 remise nog niet gelopen

Sport

MIDDELSTUM - De kraker in de vierde klasse E tussen Middelstum en DVC Appingedam is zaterdag in een 2-2 remise geëindigd. Daardoor blijft Middelstum op twee punten achterstand op koploper DVC Appingedam en blijft de titelstrijd in de vierde klasse E spannend tot en met de laatste competitiedag. 

Alleen verlies van DVC Appingedam op de laatste competitiedag thuis tegen Corenos kan de ploeg van trainer Duurt Dijkman nog van het kampioenschap afhouden. Middelstum moet dan de uitwedstrijd tegen De Heracliden wel winnen.

Ruim vierhonderd bezoekers omzoomde zaterdagmiddag het hoofdveld in Middelstum waar de thuisclub bij winst de koppositie van DVC Appingedam zou overnemen. De Damsters zouden bij winst de kampioensschaal in ontvangst kunnen nemen. De Damster supporters waren dan ook in groten getale afgereisd naar Middelstum waar op het sportpark een echte finalesfeer heerste. 

Appingedam kon op volle oorlogssterkte aantreden, maar Middelstum kende een aantal absenten, waaronder de niet onbelangrijke spits Mateo Milkovic. De bezoekers lieten geen misverstand bestaan over hun bedoeling de thuisploeg Middelstum direct bij de kladden te grijpen. De eerste de beste aanval leverde een schot op van Joost Blokzijl, dat over het doel van Middelstums sluitpost Damon Medema ging. In minuut twee was het wel raak. Na voorbereidend werk van Diyar Kaya was het Joost Blokzijl die, nog via de voet van keeper Medema, de 0-1 binnen schoot. 

Gelijke hoogte

Al in de zesde minuut kwam Middelstum alweer op gelijke hoogte. Binnen de beruchte lijnen werd Twan Heemstra onderuit gehaald. Heemstra benutte de strafschop zelf. Even later claimden de Damsters aan de andere kant ook een strafschop, maar de arbiter ging daarin niet mee. 

In de rest van het eerste bedrijf bracht Middelstum aanvallend te weinig om het DVC moeilijk te maken. Aan de andere kant waren er wel mogelijkheden. Zo belandde een inzet van Brend Hansen op het dak van het doel en kon doelman Medema na een corner de bal maar met moeite en in twee instanties, veilig stellen.

In het tweede bedrijf was de thuisploeg wat meer gelijkwaardig, maar waren de betere mogelijkheden toch voor de bezoekers. Middelstum-doelman Medema moest heel ver uit zijn doel komen na een diepe bal en kon ook een voorzet van Jeroen van Hunnik slechts met grote moeite onderscheppen. Een inzet van Damster Blokzijl vanaf de rand zestien ging ver over. 

Met nog twintig minuten te gaan kwam Middelstum tegen de verhouding in op voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterkant schoot Thijs Helder diagonaal en nog via de binnenkant van de paal de 2-1 binnen. DVC kwam echter tien minuten later terug. Vanaf de linker kant schoot Joost Blokzijl de bal in de verre hoek: 2-2. 

In de slotfase had de ingevallen Ronald Hund de mogelijkheid om zijn ploeg alsnog het kampioenschap te brengen, maar in vrije positie vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal wild ver over. Het bleef dus bij een remise. Komende zaterdag valt de beslissing over het kampioenschap.