Afbeelding

Lezing in Appingedam over pluktuinen

Algemeen

APPINGEDAM - Esther van der Velde geeft donderdag in Appingedam een lezing over haar pluktuin. Ze vertelt hierover op uitnodiging van Groei & Bloei afdeling Appingedam/Delfzijl.

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die van bloemen houdt, z’n huis wil vullen vers geplukte bloemen en oog heeft voor het milieu. Van der Velde gebruikt op haar kwekerij in Heerde namelijk geen chemische middelen. De bloemen levert ze rechtstreeks aan de consument.

Van de Velde vertelt hoe het ontwerp van haar tuin tot stand is gekomen, hoe de bloemen opgekweekt worden en wat er komt kijken bij het onderhouden van de tuin. Ook vertelt ze over de geschiedenis van de pluktuin in zijn algemeenheid. Een aantal bekend en minder bekende bloemen wordt er uitgelicht en ze geeft tips over het plukken, verzorgen en schikken.

Kwekerij Van de Velde is gespecialiseerd in het kweken van pelargoniums, fuchsia’s en bijzondere eenjarigen. Er zal een klein assortiment aanwezig zijn voor de verkoop.

De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in het ASWA gebouw aan de Burgemeester Klauckelaan 16 in Appingedam. De toegang is gratis voor leden en niet-leden.