Afbeelding

Hippiedag in Appingedam: terug naar de tijd van vrede en liefde

Algemeen

APPINGEDAM - Appingedam gaat zaterdag 11 mei terug in de tijd. Achter de Nicolaikerk en in het centrum wordt dan de jaarlijkse Hippiedag gehouden. Volgens de organisatoren wordt het ‘een sprong terug naar vrede en liefde’. 

De klok wordt teruggezet naar de jaren zestig en zeventig. Appingedam wordt ‘HappyDam’ en zal transformeren tot een levendige hippie-enclave, waarbij de sfeer van liefde, vrede en muziek zal herleven. Bezoekers zijn van 10.00 tot 18.00 uur van harte welkom om het zelf mee te maken. Overal zijn er activiteiten die jong en oud aanspreken.

Bezoekers kunnen genieten van live muziek waarbij de iconische sounds van de sixties en seventies herleven. Op verschillende podia treden lokale bands en soloartiesten op. Een bijzondere toevoeging dit jaar is de bodypaint-demonstratie waarbij een kunstenaar en plein air een kunstwerk creëert, dat de cultuur van de hippiebeweging tot uitdrukking brengt. 

Verder is er de DJ-stage, waar DJ’s de hele dag door klassieke hits draaien om de sfeer erin te houden. Voor de liefhebbers van theater biedt het funky straattheater een speelse kijk op het hippie-tijdperk. Daarnaast zal een professionele make-up artiest aanwezig zijn die bezoekers transformeert tot echte hippie iconen. Kans & Kunst zorgt voor creatieve activiteiten voor kinderen en er is een graffiti workshop.

De lokale winkeliers, marktkramers en horecaondernemers spelen een grote rol in dit festijn. Iedereen zet zijn beste beentje voor om van deze dag een succes te maken en Appingedam om te toveren tot een waar hippie-paradijs. Bezoekers worden opgeroepen om zich in hippie-stijl te kleden en zo bij te dragen aan de authentieke sfeer van de dag.