Een van de schilderijen van Marit Otto.
Een van de schilderijen van Marit Otto.

Expositie Marit Otto in galerie Waarkunst

Algemeen

‘T WAAR - Bij Galerie Waarkunst in ‘t Waar is van 8 augustus tot 8 oktober werk te zien van Marit Otto. Centraal staat haar installatie ‘Remains of Today’, bestaande uit 192 kleine werken. De expositie omvat verder schilderijen van de kunstenaresse.

Marit Otto werd geboren in Hoorn (1970) en is sinds 1994 werkzaam als beeldend kunstenaar. Naast objecten maakt ze schilderijen en fotobewerkingen. In 2018 startte ze het project ‘Remains of Today’, een grote installatie van inmiddels 192 communicerende kunstwerken. Er zijn niet te definiëren objecten maar ook gebruiksproducten zoals blikjes, schoenveters en kledinglabels. Met het werk stelt Otto consumentisme en de wegwerpcultuur aan de kaak. ,,Het resultaat is voor de kijker om te beoordelen. Voor mij is het een spiegel van ons dagelijks leven, daarom ook de titel Remains Of Today”, aldus Otto. De installatie is inmiddels ook uitgebreid met een videocompilatie die ook tijdens de expositie getoond wordt.

De schilderijen van Otto toont de mens in zijn betonnen jungle. ,,De wereld wordt almaar complexer en het verlangen naar helderheid en eenvoud en vrijheid groeit alleen maar”, aldus de kunstenaresse over de diepere betekenis. 

Galerie Waarkunst is gevestigd aan de Hoofdweg 1 in ‘t Waar. De expositie is vanaf 8 augustus dagelijks te bezoeken vanaf 11.00 uur.