Afbeelding

DELTA Fiber legt glasvezel in 30 kernen Eemsdelta aan

Algemeen

EEMSDELTA - DELTA Fiber Netwerk legt binnenkort kosteloos glasvezel aan in de gemeente Eemsdelta. De afgelopen maanden zijn succesvolle campagnes in Het Hogeland en Midden Groningen afgerond. Nu is Eemsdelta aan de beurt.

De werkzaamheden starten op maandag 21 februari in Appingedam. Inwoners van Eemsdelta krijgen een gratis glasvezelaansluiting in hun woning wanneer zij hiervoor toestemming geven aan de aannemer die de woningschouw binnenkort uit gaat voeren.

Persoonlijk geïnformeerd

Vanaf maandag start de aannemer met die zogenaamde woningschouw. Ter voorbereiding van de graafwerkzaamheden komen medewerkers bij een woning langs om toestemming te vragen voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting. Samen met de bewoner bekijken zij meteen waar in de woning de aansluiting komt. Vooraf worden bewoners door een brief op de hoogte gesteld van de komst van de aannemer.

In Eemsdelta bijten Appingedam, Delfzijl en Farmsum het spits af. Aansluitend wordt er gewerkt in Borgsweer, Meedhuizen, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Woldendorp in het zuidelijk deel en Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk in het noordelijke deel van de gemeente. Ook de dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westerwijtwerd, Wirdum, Zeerijp, Zijldijk en Westeremden komen aan bod.

Allersnelste glasvezel

,,Net als in Het Hogeland gaan we ook hier het allersnelste en modernste glasvezel netwerk van Nederland aanleggen. Dat betekent snelheden tot wel 8 Gigabit per seconde up- én download. Dat is dus acht keer sneller dan in de stad Groningen bijvoorbeeld. We voorzien de mensen van een kastje in huis. Deze plaatsing is gratis en verplicht ze tot niets. Wel is het zo dat er pas gebruik gemaakt kan worden van supersnel en stabiel internet als een abonnement wordt afgesloten. Maar dat kunnen ze altijd later nog beslissen”, aldus Saba Eshaq, projectmanager DELTA Fiber Netwerk.

Informatiepunten

Gedurende het traject worden inwoners van Eemsdelta persoonlijk geïnformeerd. Verder heeft DELTA Fiber Netwerk twee glasvezel informatiepunten in speciaal daartoe ingerichte ‘winkels’ in het centrum van Delfzijl (Landstraat 16) en Appingedam (Dijkstraat 53). Adviseurs staan daar bezoekers te woord om alle vragen te beantwoorden. Verder helpen zij bezoekers met het afsluiten van een abonnement, mochten zij dat willen.