Afbeelding

Muzikale benefietmiddag voor Oekraïne in Hellum

Algemeen

HELLUM - Op twee locaties in Hellum wordt zondagmiddag 24 april een muzikale benefietmiddag ten behoeve van de bevolking van en vluchtelingen uit Oekraïne georganiseerd: in Kunst- en Cultuurhuis De Ent aan het Bovenpad en in de Walfridiuskerk aan de Hoofdweg.

De organisatie en uitvoer is een samenwerkingsverband van de Helmster Klokkeluiders, de vereniging Dorpsbelangen Hellum, kunstenaarscollectief stichting De Draad en het Beleveniscollectief.

De artiesten die komen optreden werken belangeloos mee en er is een zeer gevarieerd aanbod aan muziek, zoals Wad’n Wereldorkest, KontraBande, Helmster muzikanten, Schotse muziek van Steve & Lieneke en vele anderen. Ook wordt een podium geboden voor mensen die belangeloos muziek willen komen maken. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: collectiefdedraad@live.nl

Passe-partouts 

Om de live-muziek op beide locaties te kunnen beluisteren, worden er passe-partouts verkocht à 10 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Ook kan men een bijdrage doneren in De Ent op 24 april.

Men ondersteunt met dit evenement Boeren Jongens Helpende Handen, (www.facebook.com/BoerenJongens-HelpendeHanden) een samenwerkingsverband van betrokken Boeren, Scouts en Vrienden dat vanuit Hellum hulpgoederen inzamelt en transporteert ten behoeve van de bevolking van Oekraïne. Om hen financieel te ondersteunen kan men (extra) giften overmaken op gironummer NL74 RABO0366900544 ten name van J.H. Pijbes onder vermelding van BoerenJongens HelpendeHanden. 

Hulpgoederen voor deze transporten kunnen worden afgeleverd bij grondverzetbedrijf Henk de Haan in Hellum.

De vluchtelingen, die al zijn neergestreken in de omliggende dorpen, zijn van harte welkom als VIPs en eregasten en worden met gratis toegang graag verwelkomd op deze muzikale benefietmiddag.

Het volledige programma, vanaf 13.00 uur, en overige informatie worden gepubliceerd op Facebook en op de site www.dorpsbelangenhellum.nl.