Afbeelding

Cultuurfonds Groningen steunt Visserijmuseum Termunterzijl

Algemeen

GRONINGEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar voor 82.484 euro bijgedragen aan 21 cultuur- en natuurprojecten in Groningen. Daaronder is ook een donatie aan het Visserijmuseum Termunterzijl.

Muziekverenigingen hebben door de coronaperiode flink ingeteerd op het eigen vermogen. Daarom krijgt de Stichting Activiteiten Muziekbond 12.000 euro. De bijdrage van 2000 euro per vereniging moet de deelname aan het Wereld Muziek Concours mogelijk maken. De zes verenigingen zijn Concordia Middelstum, Slagwerkersensemble Appingedam Bicycle, Showband Crescendo Opende, Christelijke Muziekvereniging Oranje Grootegast, Gereformeerde Brassband Groningen en Martini Brassband Groningen. Het Wereld Muziek Concours vindt plaats van 7 juli tot en met 31 juli.

Stichting Visserijmuseum Termunterzijl krijgt 7.500 euro. Het museum vertelt met vaste en lopende tentoonstellingen het verhaal over het maritieme verleden, heden en toekomst van het dorp Termunterzijl. Ook de Termunterzijlster visserij en de cultuurhistorische waarden van de nabije omgeving komen aan bod. De bijdrage zal ingezet worden voor de inrichting en presentatie van de verhaallijnen.

Dorpsraad Blijham ontvangt 5.000 euro voor de aanleg van nieuwe arboreta. Dit maakt deel uit van de plannen van de dorpsraad om Blijham te vergroenen en de biodiversiteit te stimuleren. Aan eerste fase van het project heeft de landelijke adviescommissie Natuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds eerder al 12.750 euro bijgedragen.

Het Cultuurfonds Groningen roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Voorstellen voor de volgende ronde moeten uiterlijk 14 augustus online worden ingediend. 

De volledige lijst met toekenningen is te vinden op de website van het Cultuurfonds: www.cultuurfonds.nl.