De reüniecommissie bestaat uit Willy Dijkman, Adri de Lange, Helena Til en Ida van der Waal.
De reüniecommissie bestaat uit Willy Dijkman, Adri de Lange, Helena Til en Ida van der Waal.

Reünie in de maak voor oud-medewerkers verpleeghuis Solwerd

Algemeen

APPINGEDAM - Een aantal oud-medewerkers van verpleeghuis Solwerd in Appingedam is bezig een reünie  te organiseren. Het zorgcentrum werd in 2017 gesloten.

Het verpleeghuis, ook bekend als Huize Solwerd, was een begrip in Appingedam en omstreken. Veel mensen zijn hier ooit werkzaam geweest of waren hier als vrijwilliger actief. Solwerd was een grote werkgever in Appingedam.

Het leek een aantal oud-medewerkers daarom een goed idee om een reünie te organiseren voor iedereen die verbonden is geweest aan Solwerd. In februari van dit jaar is de reüniecommissie begonnen met de eerste voorbereidingen.

Eind 2021 werd via Facebook een oproep gedaan om de belangstelling voor een reünie te peilen. Hierbij bleek al snel dat er voldoende interesse is. Vervolgens is gestart met een website en het verspreiden van posters en flyers.

De reünie zal op zaterdag 29 oktober gehouden worden in Appingedam van 14.30 tot 20.30 uur. ,,De locatie blijft nog even een verrassing’’, zo laat de reüniecommissie weten.

Aanmelden kan alleen via de website www.reunieverpleeghuissolwerd.jouwweb.nl. Hierop staat alle actuele informatie over de reünie. Ook vindt men hier de contactadressen. Op de website staat verder een oproep voor foto’s en leuke anekdotes. Na aanmelding en het overmaken van 12,50 wordt men aan de deelnemerslijst toegevoegd.  Er zijn inmiddels al ruim 140 aanmeldingen binnen.

De inschrijving voor de reünie sluit op donderdag 15 september. De reüniecommissie zegt te rekenen op een grote opkomst en een hele gezellige dag waarbij het weer ontmoeten van oud-collega’s centraal staat.