Burgemeester Ben Visser met de kinderen van OBS de Optimist voor het gemeentehuis in Delfzijl.
Burgemeester Ben Visser met de kinderen van OBS de Optimist voor het gemeentehuis in Delfzijl.

Burgemeester Visser ontbijt samen met leerlingen OBS de Optimist

Algemeen

DELFZIJL - Burgemeester Ben Visser van Eemsdelta heeft donderdagochtend ontbeten in de raadzaal van het gemeentehuis in Delfzijl. Hij deed dat samen met groep 8 van OBS de Optimist in het kader van het Burgemeestersontbijt. 

Met het Burgemeestersontbijt wordt benadrukt dat het belangrijk is om gezond te ontbijten. De basisschool uit Delfzijl was met 21 kinderen aanwezig. Tijdens het ontbijt was er tijd om uitgebreid kennis te maken met de burgemeester. De kinderen stelden vragen aan Visser en vertelden over ‘Wetgeving’, het thema waaraan op school deze maand extra aandacht wordt geschonken. Na het ontbijt was er nog tijd om het gemeentehuis te bekijken. 

Het Burgemeestersontbijt vindt in veel gemeenten plaats als onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit is een initiatief waaraan jaarlijks ruim een half miljoen kinderen deelnemen op zo’n 2.500 scholen en kinderopvanglocaties. De kinderen leren een week lang over het belang van een gezonde start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. 

Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School. Meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt is te vinden op www.schoolontbijt.nl.