De versterkte winkel van The Read Shop in Loppersum.
De versterkte winkel van The Read Shop in Loppersum.

The Read Shop in Loppersum terug naar versterkte winkel

Algemeen

LOPPERSUM - The Read Shop in Loppersum is teruggekeerd naar z’n oude plek in het centrum. De versterking van het winkelpand aan de Hogestraat 12 is onlangs afgerond.

In het centrum van Loppersum worden meerdere winkels versterkt om ervoor te zorgen dat ze aardbevingsbestendig en dus veilig zijn. Vanwege de werkzaamheden is het meestal nodig een winkel tijdelijk ergens anders te huisvesten. Daarom staan er op het Henk Zigtermanplein in Loppersum twee wisselwinkels waar bedrijven in worden ondergebracht tijdens de versterking van hun pand. Op die manier kunnen ze hun activiteiten voortzetten in het centrum én blijven ze goed bereikbaar voor hun klanten.

The Read Shop opende hier op 8 juli 2021 de deuren van de wisselwinkel en was daarmee het eerste bedrijf in Loppersum dat van deze voorziening gebruik maakte. Op 4 november werd de versterkte winkel aan de Hogestraat opgeleverd en kon de verhuizing terug naar de oude plek beginnen. Donderdag volgde de heropening. De klanten die een kijkje kwamen nemen, werden uiterlijk feestelijk onthaald.