Afbeelding

Het Hogeland en Eemsdelta gaan in zee met nieuwe leverancier trapliften

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Smienk BV uit Nunspeet levert met ingang van 1 januari de trapliften voor de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta, Midden-Groningen en Groningen. Het gaat om een contract voor vier jaar.

Inwoners die moeite hebben met traplopen kunnen zelf een traplift aanschaffen of via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een aanvraag doen voor een dergelijk apparaat in huis. Op deze manier dragen gemeenten bij aan het langer zelfstandig thuis wonen en kan iedereen zoveel als mogelijk deelnemen aan de maatschappij.

Het contract met de huidige leverancier loopt eind dit jaar af. Bij de nieuwe aanbesteding heeft duurzaamheid een belangrijke rol gespeeld. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands trapliften. Het bedrijf uit Nunspeet is hierin gespecialiseerd. Naast duurzaamheid is er ook gekeken naar veiligheid, contact met de inwoner en innovatie.

Bij de keuze voor de nieuwe leverancier is advies ingewonnen bij de Adviesraad Sociaal Domein Groningen en de werkgroep Toegankelijk Groningen.