Afbeelding

Cultuurfonds geeft 7.500 euro aan Vooruitgang in Nieuwolda

Algemeen

NIEUWOLDA - Cultuurfonds Groningen heeft 7.500 euro beschikbaar gesteld voor de viering van het 150-jarig bestaan van Rederijkerskamer Vooruitgang in Nieuwolda. Deze mijlpaal wordt volgend jaar bereikt.

Om het jubileum te vieren maakt Vooruitgang een toneelvoorstelling, documentaire en expositie met en voor het dorp Nieuwolda. Hierbij worden mensen uit het hele dorp actief betrokken. De jubileumvoorstellingen spelen op 22 en 23 maart. De bijdrage komt onder andere uit het De Graaf-Drijvers Fonds, één van de Cultuurfondsen op naam van het Cultuurfonds. 

Het Cultuurfonds Groningen heeft in het laatste kwartaal van dit jaar in totaal aan 26 cultuur- en natuurprojecten een bijdrage toegekend. In totaal is hiermee 120.306 euro gemoeid. In de gemeenten Eemsdelta en Oldambt is Rederijkerskamer Vooruitgang de enige instelling die een subsidie verdiende.

Projecten die ook een bijdrage willen ontvangen van Cultuurfonds Groningen kunnen tot en met 4 februari een aanvraag indienen via www.cultuurfonds.nl/groningen. In de vergadering van 18 maart beslist het Cultuurfonds Groningen over de toewijzingen. 

Het Cultuurfonds investeert in Nederland elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur- en natuurprojecten. Het geld wordt bijeengebracht door bijdragen van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij en donateurs. Het Cultuurfonds Groningen is één van de twaalf provinciale afdelingen.