Het Waterpoortje in het centrum van Delfzijl.
Het Waterpoortje in het centrum van Delfzijl.

PVV Groningen bezorgd over Waterpoortje en DelfSail

Algemeen

DELFZIJL - De PVV-fractie in Gedeputeerde Staten van Groningen is bezorgd over de toegankelijkheid van DelfSail voor mindervalide bezoekers. Met name de entree van het havengebied via het Waterpoortje in het centrum van Delfzijl zou problemen geven.

DelfSail vindt van 13 tot en met 16 juni plaats in de haven van Delfzijl. Het evenement is een publiekstrekker van de bovenste plank. ,,De PVV-fractie heeft vernomen dat de ingang via het Waterpoortje niet geschikt is voor bezoekers in een rolstoel, met een rollator of voor gezinnen met een kinderwagen. Dit dwingt deze groepen tot een aanzienlijke omweg om het evenement te kunnen bijwonen. Dit probleem deed zich ook tijdens eerdere edities van DelfSail en de Pinksterfeesten voor’’, aldus de partij, die de situatie ‘onacceptabel’ vindt. ,,Alle bezoekers, ongeacht hun fysieke capaciteiten, moeten gelijke toegang hebben tot deze unieke ervaring.’’

De PVV wil dat het provinciaal bestuur de zaak onder de aandacht brengt van de gemeente Eemsdelta en de organisatie van DelfSail zodat tijdig maatregelen kunnen worden genomen.