Afbeelding

‘Aarden en ademen door middel van chikung’ in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Natascha J.A. Rodenburg start in Appingedam met lessen ‘Aarden en ademen door middel van chikung’.

Het gaat om eenvoudige ademhaling- en bewegingsoefeningen en actieve energetische meditaties, die helpen om geaard te voelen. Volgens Rodenburg leidt dit tot een sterker immuunsysteem en interne schoonmaak én wordt het algeheel welzijn verdiept en bevorderd.

De lessen zijn gebaseerd op Universal Healing Tao, een gezondheidssysteem dat voortkomt uit oude Chinese zienswijzes. De methode is door Master Mantak Chia (Thailand) naar het Westen is overgebracht.

Natascha J. A. Rodenburg groeide op in Heerlen (1968), studeerde aan de kunstacademie in Maastricht (1992) en verhuisde naar Amsterdam voor verdieping in de performance kunst. Ze ging uitdagingen aan die haar in Nieuw Zeeland deden belanden. In 2016 remigreerde ze naar Nederland en om uiteindelijk neer te strijken in Farmsum. Gedurende de tijd in Maastricht beoefende ze al taichi en chikung. In Nieuw Zeeland bleef deze interesse doorgaan en werd ze chikung-instructeur.

Gedurende 20 jaar onderzocht ze duurzame manieren van leven. Platen staal, rollen zeildoek en een mast werden haar thuis: een zelfgebouwde zeilboot. Leven tussen natuurkrachten op zee en land lieten haar innerlijke tuin groeien. Ze zocht de levende verbinding met de Maori mensen en hun spiritualiteit. Nu, 10 jaar na haar laatste lessen in Nieuw Zeeland, start ze naast haar praktijk als beeldend kunstenaar ook weer haar lessen in chikung. Zie hiervoor de advertentie in De Eemslander. Tevens is zij zaterdag 13 april aanwezig op de open dag van Studio Marichi in Appingedam.