Afbeelding

Eemsdelta helpt inwoners bij aanschaf regenton

Algemeen

EEMSDELTA - Inwoners  van Eemsdelta kunnen een regenton kopen met subsidie van de gemeente. Op deze manier worden de problemen met  water in straten en kelders tegengegaan.

Het opvangen van regenwater zorgt er voor dat minder water in de riolering terecht komt. Als het langere tijd niet regent, kan dit water gebruikt worden voor planten en bomen.

Wie een regenton koopt bij een van de aangewezen winkels, krijgt 25 euro korting. In de betreffende winkels liggen hiervoor kortingsbonnen. Dit zijn Karwei aan de Borgweg 161 in Farmsum, GroenRijk Eemsdelta aan de Farmsumerweg 136 in Appingedam, Arkema tuinhoutcentrum aan de Blokstad 1 in Appingedam en HUBO aan de Hogestraat 18 in Loppersum.  Per woning kan één regenton met korting worden aangeschaft. Er zijn 500 kortingsbonnen beschikbaar en op is op.

Behalve het gebruik van regentonnen ziet Eemsdelta ook graag dat tegels in tuinen worden vervangen door planten. Hierdoor blijft water langer in de grond en komt het minder snel in het riool als het hard regent. Ook is het mogelijk om een regenpijp niet aan het riool te koppelen en stenen te gebruiken waar water doorheen kan.