Doelman Olaf Kiewit in duel met Poolsters Jesse Smit. Rechts Kevin Bijlsma en links Eddy Silva.

DVC Appingedam wint op eigen veld met 2-0 van Poolster

APPINGEDAM - Op het eigen Burgemeester Welleman Sportpark heeft DVC Appingedam zaterdag met 2-0 gewonnen van Poolster. Vooral in de eerste helft waren de Damsters beter. Woltersum kreeg in de uitwedstrijd tegen Kwiek vooral in de eerste helft voldoende kansen om ruim afstand te nemen, maar verzuimde om die te benutten en verloor mede daardoor met 5-3.

Een relatief groot aantal toeschouwers bezocht de derby tussen DVC Appingedam en Poolster en zag dat de thuisploeg in het eerste bedrijf de verreweg bovenliggende partij was. Na kansen voor Jeroen van Hunnik en Devante de Windt was er aan de andere kant een inzet van Kevin Bijlsma, die door doelman Olaf Kiewiet bekwaam over de doellat werd gewerkt.

Na vier hoekschoppen op rij voor de thuisploeg was het Romano Kisman die een aanvankelijk door de Poolster-doelman weggewerkte bal via de binnenkant van de paal binnen schoot voor de 1-0.

Na kansen voor Diyar Kaya, Jeroen van Hunnik (op de lat) en Jaron Slagter (één op één voor de keeper) was er een mooie aanvullende actie van Devante de Windt die Kevin Kamminga bediende. Zijn inzet werd door de Poolster-doelman niet goed verwerkt en daardoor kon Nick Veentjer de 2-0 binnen tikken.

Op slag van rust zag Poolsters Tom Dijkman een inzet via de binnenkant van de paal net op de doellijn belanden.

Na de thee zagen de toeschouwers een Poolster dat beter uit de kleedkamer was gekomen, de tegenstander wel vaak op de eigen helft wist terug te dringen, maar niet tot echte kansen kwam. DVC kwam niet meer toe aan het niveau van de eerste helft en het bleef dus bij 2-0.

Zaterdag reist DVC Appingedam naar Roodeschool voor het duel tegen Corenos. Poolster ontvangt thuis De Fivel.

Woltersum

Woltersum kreeg zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Kwiek in de eerste helft zeker vijf kansen om toen al de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar liet die onbenut. De bal ging naast, over of werd door de keeper gestopt. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong toen de al op leeftijd zijnde Gert van Dijk zijn directe tegenstander kwijt was. Na een half uur viel de gelijkmaker toen nieuwkomer Mickuel de bal boven in de hoek liet belanden. Nog voor de rust viel de 2-1 door een misverstand tussen Marco van Dijk en de Woltersum-doelman.

Vijf minuten na rust viel de 3-1, waarbij de scheidsrechter toeliet dat Marco van Dijk door drie man ondersteboven werd geschopt. Dezelfde scheidsrechter meende vanaf de middenstip te kunnen zien dat de Woltersum-doelman de bal net buiten de zestien met de hand beroerde en uit de daarop volgende vrije trap werd de 4-1 gescoord. Een treffer van Woltersum werd afgekeurd wegens buitenspel, maar Vincent Jonkman maakte er toch 4-2 van, gevolgd door de 4-3. Bram Lindenhof leek zijn tweede gele kaart te krijgen en daardoor dus rood, maar dat werd door de arbiter, zonder tussenkomst van een VAR, teruggedraaid. In de slotminuut maakte Kwiek er nog 5-3 van.

Woltersum wacht zondag op eigen veld de derby tegen Farsum.