Meiden van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum volgen de presentatie (foto Natalja Tokan).
Meiden van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum volgen de presentatie (foto Natalja Tokan).

Girl’s Day op Delfzijlster lyceum

Algemeen

DELFZIJL - Op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Delfzijl was het donderdag Girl’s Day. Het doel van deze dag was meiden kennis laten maken met techniek, bèta en ICT.

In totaal hebben 28 meiden van klas 2 havo/vwo deelgenomen aan het programma ‘Staying Cool: Techniek voor de Toekomst’. Door middel van diverse presentaties en doe-opdrachten kregen de leerlingen een beeld van de beroepen, opleidingen en het werk. In verband met de coronamaatregelen deed een deel van de leerlingen mee vanuit huis. 

Het programma startte met een live optreden van Froukje, bekend van ‘Groter dan ik’. Hierna volgden een klimaatquiz, mini-escaperoom en een officiële aftrap door demissionair minister Engelshoven. 

Tineke Noorman van de Hanze Hoogeschool Groningen nam de leerlingen mee in de wereld van bouwfysica, waarna in groepjes gewerkt werd aan opdrachten. ,,De leerlingen kwamen tot de conclusie dat het werken in de techniek niet persé met de handen hoeft te zijn. Ze hebben een andere kijk op techniek gekregen en de beroepen die daarbij horen. Denk bijvoorbeeld aan een dierenarts, waar ook gebruik gemaakt wordt van techniek’’, aldus de organisatie van Girl’s Day. Het evenement is een landelijk evenement dat altijd in april plaatsvindt.