Oosterhorn-Zuid in Delfzijl. Dit industriegebied wordt uitgebreid (foto Koos Boertjens).
Oosterhorn-Zuid in Delfzijl. Dit industriegebied wordt uitgebreid (foto Koos Boertjens).

Groningen Seaports investeert 43,7 miljoen in Oosterhorn-Zuid

Algemeen

DELFZIJL - Groningen Seaports gaat 43,7 miljoen euro investeren in het industriegebied Oosterhorn-Zuid in Delfzijl. Het gebied wordt ingericht voor de vestiging van nieuwe bedrijven.

Het betreffende gebied is al eigendom van Groningen Seaports. Ontwikkeling van de gronden is noodzakelijk omdat de beschikbare ruimte in het havengebied steeds schaarser wordt, terwijl de vraag naar bedrijfskavels blijft groeien. Bij Groningen Seaports komen steeds meer aanvragen binnen van groene bedrijven die zich willen vestigen in deze regio. 

Delfzijl is nu al een belangrijke vestigingsplek voor bedrijven in de circulaire en biobased economie en er zijn veel ondernemingen die zich bij deze cluster willen aansluiten. Er wordt een groot werkgelegenheidseffect verwacht van deze groei. 

Groningen Seaports’ CEO Cas König blij dat het algemeen bestuur groen licht heeft gegeven voor de plannen. ,,Wij zien al langere tijd dat de Groninger havens volop in ontwikkeling zijn. Zowel de Eemshaven als de terreinen in Delfzijl zijn gewilder dan ooit. Er zijn al vele partijen die een terreinreservering hebben afgesloten op Oosterhorn-Zuid of in de laatste fase zijn voor het afsluiten van een terreinreservering. De invulling van Oosterhorn-Zuid is van groot belang om als haven groen te kunnen blijven doorgroeien.”