Jeugdleden van NEC Delfzijl onderbreken de schoonmaakactie voor een groepsfoto.
Jeugdleden van NEC Delfzijl onderbreken de schoonmaakactie voor een groepsfoto.

Schoonmaakactie jeugd NEC Delfzijl en Groningen Seaports

Algemeen

DELFZIJL - Jeugdleden van NEC Delfzijl hebben zaterdag bij Groningen Seaports deelgenomen aan de World Cleanup Day. Rond het havenschapsgebouw in Delfzijl werd zwerfafval opgeruimd. 

Groningen Seaports is sinds dit jaar sponsor van voetbalclub NEC Delfzijl. In het kader van dit sponsorcontract krijgen jeugdleden van de club de mogelijkheid om kennis te maken met de diverse activiteiten van Groningen Seaports op het gebied van duurzaamheid. De achterliggende gedachte hierbij is om in te zetten op de maatschappelijke betrokkenheid van de jeugd.

Zaterdag gingen de jeugdleden aan de slag bij Groningen Seaports tijdens World Cleanup Day. De jeugdleden mochten hun prikker houden, om ook nog een keer in de buurt van het voetbalveld te prikken. 

Een andere activiteit vindt volgend jaar plaats op woensdag 8 februari wanneer de kinderen spelenderwijs kunnen leren over waterstof. Dit gaan ze doen door verschillende waterstofproefjes uit te voeren en te fietsen op een waterstoffiets. Dit is een stilstaande fiets, maar door te trappen kan elektriciteit opgewekt worden en daarmee groene waterstof. Hierbij worden de voetballers begeleid door een waterstofexpert van Groningen Seaports. Tevens is er afsluitend een speler van FC Groningen die de jeugdleden opwacht in de kantine van NEC Delfzijl voor een meet & greet.

Groningen Seaports’ CEO Cas König is blij met deze nieuwe vorm van sponsoring. ,,Het is een mooie mogelijkheid om de jeugd te enthousiasmeren voor de spetterende kracht van waterstof en de diversiteit en interessante banen in de techniek. De jeugd is de toekomst en het is van groot belang om daar oog voor te hebben.”